close
تبلیغات در اینترنت
خرید دامنه
خبر - 436

کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز پنجشنبه 27 تیر 1398

امسال برنج دستخوش کم آبی و حمله آفات و بیماریها نبود

برداشت برنج از هفته گذشته در استان گیلان آغاز شده و آفات، بیماریها و کم آبی این محصول را دچار آسیب نکرده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان گیلان با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار ایانا گفت: مزارع شالیزاری در شرایط مطلوبی قرار دارند. به گونه ای که برداشت برنج در ارقام هاشمی و محلی در 10 درصد اراضی انجام شده است.

ایرج بنیادی افزود: بیش از 94 درصد اراضی شالیزاری به خوشه رفته و بیش از 35 درصد مزارع نیز در مرحله رسیدن کامل قرار دارد.

وی با اعلام اینکه امسال تولید محصول برنج بدون آنکه مشکل کم آبی و حمله آفات و بیماریها وجود داشته باشد، سپری شد، خاطرنشان کرد: مدیریت مزرعه و رعایت نکاتی که ممکن بود تولید این محصول استراتژیک را به خطر بیاندازد، باعث شد که به سلامت فصل زراعی این محصول طی شود.

بنیادی ادامه داد: پروژه های تامین آب که از سالهای گذشته در استان گیلان آغاز شده بود باعث شد که بتوانیم به مقدار کافی آب برای تولید برنج ذخیره سازی کنیم و خشکی نتوانست آسیبی به این محصول وارد کند.

وی تصریح کرد: تجهیز سیستم شبکه های مراقبت و حضور ناظران بخش خصوصی در اراضی شالیزاری و همچنین افزایش سطح آموزشها باعث شد تا در مواقع لزوم به موقع اطلاع رسانی به شالیکاران انجام شود.

این مقام مسئول با اعلام اینکه لاینهای امیدبخش در یکهزار و 170 نقطه از استان گیلان کشت شد، یادآور شد: با توجه به عملکرد بسیار مناسب این لایتهای امیدبخش که از لحاظ کیفیت، طعم و عطر در حد مطلوب بود، استقبال برای استفاده از این لاینها برای سال آینده از سوی شالیکاران انجام شد.

بنیادی تاکید کرد: در برخی از اراضی شالیزاری عملکردی بالای 5/8 تا 10 تن را در این لاینهای امیدبخش شاهد بوده ایم.

 کشت برنج ارگانیک و رایزنیهای مسئولان با موسسه استاندارد

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان گیلان با اعلام اینکه امکان تولید برنج ارگانیک در بسیاری از اراضی شالیزاری این استان وجود دارد، اظهار داشت: جلسات مشترکی با موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی برگزار شده است تا بتوانیم برند خاصی را برای تولیدکنندگان برنج ارگانیک اختصاص دهیم.

وی در ادامه گفت: بسیاری از اراضی شالیزاری استان گیلان دارای قابلیت تولید برای برنج ارگانیک و بدون استفاده از سم و کودهای شیمیایی را دارند. بنابراین در سه نقطه از این استان، پایلوتهایی دو هکتاری به انجام رسید و بدین ترتیب نقاطی که قابلیت کشت ارگانیک دارند، مورد شناسایی قرار گرفت.

 

قیمت تضمینی محصول برنج در حال بررسی است

بنیادی درباره خرید تضمینی و توافقی برنج نیز افزود: با توجه به آنکه زمان برداشت برنج فرا رسیده است، جلسات مشترکی با حضور استانداران و مسئولان برگزار شده است تا پیشنهادات امسال برای خرید تضمینی ارقام پرمحصول اعلام شود.

وی خاطرنشان کرد: کمیته ای در حال بررسی نظرات رسیده در خصوص قیمت تضمینی برنج است که پس از بررسی نهایی اعلام خواهد شد.

بنیادی ادامه داد: سال گذشته قیمت تضمینی برای ارقام پرمحصولی چون خزر، یکهزار و 480 تومان تعیین شده بود و ارقام بومی نیز به صورت توافقی مورد خرید و فروش قرار می گرفت.

وی تصریح کرد: درصدهای افزایشی قیمت برای محصول برنج در حد معقولی پیشنهاد شده است که بر روی مصرف برنج و افزایش واردات تاثیر نامطلوب نداشته باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان گیلان یادآور شد: محصول برنج برداشت شده در بعضی از مزارع شالیزاری از نوع ارقام محلی بوده و به صورت توافقی مورد خرید و فروش قرار می گیرد.

بنیادی در پایان تاکید کرد: پیش بینی می شود امسال بیش از یک میلیون و 100 هزار تن شلتوک و حدود 730 هزار تن برنج سفید در استان گیلان تولید شود./

منبع :خبرگزاری ایانا

دسته بندی: خبر,کشاورزی,
برچسب ها : برداشت برنج , برنج , تولیدات گیاهی , شالیزار , تولید برنج ,

برگزاری یازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست

یازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در ایران با مشارکت کلیه افراد حقیقی و حقوقی، دولتی و خصوصی از تاریخ 22 الی 25 تیرماه سال 1390 در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

 

(( جهت دیدن ادامه متن به قسمت ادامه مطلب بروید ))

دسته بندی: خبر,کشاورزی,
برچسب ها : یازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در ایران , یازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست , محل دائمی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران , معرفی امکانات و تکنولوژیهای نوین زیست محیطی , آشنایی با مدیریتهای زیست محیطی , آشنایی با سازمانهای زیست محیطی , جلوگیری از تخریب محیط زیست ,

كشاورزان به سمت تولید چای درجه یك تغییر جهت دهند

معاون فنی سازمان چای كشور گفت: ۱۴۰ كارخانه برای خرید برگ سبز چای با سازمان چای قرارداد بسته اند.

گودرز خردادپور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خزر، گفت: برگ سبز چای در فصل بهار كیفیت بسیار خوبی دارد و كشاورزان باید از روشهایی برای برداشت استفاده كنند كه این كیفیت را حفظ كنند.

وی با اشاره به اینكه كشاورزان باید به سمت تولید چای درجه یك تغییر جهت دهند، افزود: ماشینهای برگ چین امكان انتخاب برگهای مناسب برای تولید چای كیفی را نمی دهند و با دست چین كردن، حجم تولید شده چای درجه یك از دو نوع دیگر بیشتر خواهد بود.

 

 (( جهت دیدن ادامه متن به قسمت ادامه مطلب بروید ))

دسته بندی: خبر,کشاورزی,
برچسب ها : سازمان چای , چای , برگ سبز چای , تولید چای , چایكاران ,

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد