close
تبلیغات در اینترنت
خرید دامنه
سالانه 10 هزارتن تیلاپیا به ایران وارد ومصرف می‌شود + تحلیل و نقد خبر

کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز چهارشنبه 31 مرداد 1397

تبليغات

 
تبلیغات در کشاورزی روز

سالانه 10 هزارتن تیلاپیا به ایران وارد ومصرف می‌شود + تحلیل و نقد خبر

رئیس بخش آبزی پروری موسسه تحقیقات علوم شیلات کشور گفت که سالانه 10 هزار تن ماهی تیلاپیا وارد کشور شده و به مصرف می رسد.

به گزارش کشاورزی روز به نقل از ایرنا ، عباس متین فر ، افزود: این ماهی در 140 کشور دنیا پرورش داده می شود. این ماهی دومین ماهی پرورشی در جهان است که حدود 5 میلیون تن در دنیا تولید می شود. 

رئیس بخش آبزی پروری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: گاهی اوقات گفته می شود که این ماهی امگا 6 بالا دارد، امگا 6 به تنهایی مطرح نیست به عنوان مثال در روغن آفتابگردان هم امگا 6 آن از خیلی ماهی ها بالاتر است، همه ماهی ها امگا 6 ،3 و 9 دارند، چیزی که مهم است نسبت امگا 6 و 3 است. در واقع کیفیت آن محصول را می تواند تغییر داد. 

وی اظهار داشت: چیزی که مهم است نحوه تولید آن محصول است. در دنیا محصول ارگانیک تولید می شود یعنی از کود و سم استفاده نمی کنند. در تولید این ماهی اگر شرایط رعایت شود می توان ماهی با کیفیت بالاتر تولید کرد. 

متین فر گفت: در صورت صدور مجوز از سوی محیط زیست موسسه تحقیقات علوم شیلات کشور آمادگی دارد برنامه معرفی ماهی تیلاپیا را به صنعت آبزی پروری کشور ارائه کرده و در اختیار سرمایه گذاران قرار بدهد. 

رئیس بخش آبزی پروری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: تیلاپیاماهی نسبتا آرام است که خیلی کم بیمار می شود و به این دلیل می تواند در شرایط سخت رشد و نمو کند. 

وی ادامه داد: چون این ماهی مقاوم است پس در مقابل ماهی های دیگر جمعیت بیشتری ایجاد می کند. 

 

تحلیل و نقد خبر : 

اینکه گفته می شود امگا 6 در این محصول ، به تنهایی مطرح نیست و می گوییم " روغن آفتابگردان هم امگا 6 آن از خیلی ماهی ها بالاتر است " باعث می شود ذهنیت مخاطبین نسبت به این مسئله مهم ، اهمیت آن کوچک شمرده شود .

 آیا نمی دانید که حدود 85 درصد از اسيدهای چرب موجود در روغن آفتابگردان از نوع غير اشباع و کمتر از 15 درصد کل اسيدهای چرب آن اشباع است. روغن آفتابگردان حاوی ترکيبات آنتی اکسيدان طبيعی است و ميزان ويتامين E موجود در اين روغن از روغن های سويا و ذرت بيشتر است. 

چطور می توان از مضرات امگا 6 در این ماهی به راحتی گذشت؟ این مقدار و نسبت امگا 6 و 3 بسیار مهم و ضروری در سلامت انسان است . امروزه امگا 6 ها ده برابر بیشتر از امگا 3 مصرف می‌شوند. به عقیده‌ی محققان این عدم تعادل مهم است و تاثیر زیادی روی سلامتی دارد. با مصرف ماهی تیلاپیا ممکن است به علت سطح پایین اسید چرب امگا 3 و میزان بالای اسید چرب امگا6 به قلب انسان آسیب برسد. تحقیقات جدید نشان داده‌اند که این ترکیب به ویژه برای بیمارانی که مشکلات قلبی، آرتروز، آسم و دیگر بیماری‌های مربوط به التهاب دارند ، مضر است.

آیا برای واردات ماهی ، کسب سود و برطرف کردن تامین غذای میلیون ها ایرانی باید به ماهی تیلاپیا روی آورد ؟ 

چرا به گونه ای صحبت می کنیم که در ذهن مخاطب این ذهنیت به وجود آید که مصرف این ماهی برای او مضر نیست ؟ 

چرا به مردم نمی گوییم در مرحله پیش از فرآوری برای ایجاد رنگ بهتر و بازارپسندی بیشتر در آب محل نگهداری ماهیان تیلاپیا گاز منواکسیدکربن تزریق می‌کنند تا موجب ایجاد رنگ صورتی و شبیه گوشت در ماهی شود؛ آیا  این یک فرآیند کاملا صنعتی نیست ؟ مگر نه اینکه تزریق این گاز در اتحادیه اروپا مجاز نیست ؟ آیا نمی دانید ایران مطابق استاندارد اتحادیه اروپا عمل می‌کند و استفاده از گاز در فرآوری ماهی تیلاپیا مجاز تشخیص داده نشده است ؟ 

به راحتی می گویید " چون این ماهی مقاوم است پس در مقابل ماهی های دیگر جمعیت بیشتری ایجاد می کند " اما این را هم بگویید مولدین تیلاپیا جمعیت خود را تا حد اشباع استخر افزایش می‌دهند و برای جلوگیری از آن به روش کاهش مدت زمان رشد ماهی، استفاده از ماهیان شکارچی و تفکیک مولدین و لاروها باید روی آورد .  ماهی تیلاپیا به دلیل رشد سریع از دیدگاه تولیدی مورد قبول است؛ اما چون این گونه ماهی گونه ای گوشتخواری است ممکن است به اکوسیستم منطقه ضربه وارد کند .

آیا این خبر به گوش مسئولین نرسیده است  " هیات علمی گروه تنوع زیستی و مدیریت اکوسیستم های پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرده است : تیلاپیا در عرصه رقابت در تالاب شادگان پیروز شده است و تالاب شادگان بیشترین آلودگی ناشی از این گونه مهاجم را دارد و تمام منابع غذایی تالاب را مصرف کرده است " ؟ 

خوشبختانه تا به امروز هیچ مجوزی از طرف سازمان محیط زیست برای پرورش ماهی تیلاپیا داده نشده است و تنها بحث پرورش تیلاپیا به صورت پایلوت در مزرعه‌های پرورشی محوطه مرکز تحقیقات شیلات در بافق یزد است . 

اما متاسفانه طبق گزارش خبرگزاری ایرنا متوجه شده ایم ، تعداد گونه های شناسایی شده از این ماهی مهاجم در آب های خوزستان به سه گونه افزایش یافته است و بنابر گفته آقای اصغر عبدلی  عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ورود آن را به صورت طبیعی به آب های خوزستان غیرقابل قبول دانسته و گفته است بطور قطع با دخالت انسان این اتفاق افتاده است . 

ما با این تحلیل و نقد نمی خواهیم انگشت اتهام را به شخص و یا هیچ نهاد دیگری بگیریم . اما این را می گوییم : اگر می خواهیم سبب شویم تا مصرف ماهی در سبد غذایی خانوار ها افزایش یابد ، باید به دیگر مسائل هم توجه شود ، امروز می خواهیم کمبود ید در بدن افراد جامعه را کاهش دهیم اما فردا باید در بیمارستان ها بخش های قلبی، آرتروز، آسم و دیگر بیماری‌های مربوط به التهاب را مجهز و افزایش دهیم تا بتوانیم سلامتی افراد جامعه را برگردانیم . همچنین باید این نکته را هم یادآور شویم گاهی اوقات همگام شدن با محیط زیست ، لازمه حیات گونه های زیستی دیگر در کشور است و نباید با وارد کردن این ماهی گوشتخوار ( به صورت زنده ) به داخل کشور سبب شویم تا دیگر گونه های ماهی بومی در داخل کشور از بین بروند .  

 تحلیل و نقد : سعید طبق چی / کارشناس اقتصاد کشاورزی و دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد تولید و مدیریت واحد های کشاورزی

 

 

دسته بندی: خبر,محیط زیست,شیلات,

برچسب ها : تیلاپیا , تیلاپیا در ایران , ماهی تیلاپیا ,

تبليغات

 
  کانال تلگرام کشاورزی روز   نرم افزار اندروید کشاورزی روز  

مطالب مرتبط

ارسال نظر

1- نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی شود
2- نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب جاری باشد منتشر نمی شود
3- لطفاً سوالات غيرمرتبط با اين مطلب را در انجمن های سايت مطرح نمائيد
4- دیدگاه های ارسالی پس از تایید توسط کشاورزی روز در وب منتشر می شوند
شما نيز نظری برای اين مطلب ارسال نماييد:
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد