دریافت کد محصول سالم برای قارچ اجباری میشود

با امضای توافقنامه بین وزرات جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد دریافت کد محصول سالم ابتدا مشوقی و سپس اجباری خواهد شد.
به گزارش کشاورزی روز به نقل از ایانا ، رئیس انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی با اعلام این خبر گفت: این کد به محصولاتی داده میشود که فاقد باقیمانده سموم و فلزات سنگین باشند.
علی صدیقپناه افزود: در اجرای این طرح پس از نمونهگیری از واحد، محصول با حضور کارشناس به آزمایشگاه معتمد اداره استاندارد ارائه شده و پس از تأیید آزمایشگاه، کد محصول سالم ویژه محصول مورد تقاضا صادر میشود.
وی یکی از مهمترین راههای موفقیت کشور در بازار جهانی قارچ را تولید محصول کیفی و سالم دانست و بیان کرد: کاهش هزینه تولید همراه با تولید محصول سالم شرایط حضور قارچ ایران را در بازارهای جهانی فراهم میکند.
صدیقپناه پیشبینی کرد که با بهبود کمیت و کیفیت قارچ تولیدی، تا پایان برنامه ششم و افق ۱۴۰۴ میزان تولید این محصول از ۲۰۰ هزار تن به ۳۵۰ هزار تن برسد.
رئیس انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی با تأکید بر اینکه افزایش تولید باید همراه با افزایش مصرف باشد، ادامه داد: هرچند آمار نشان میدهد که میزان سرانه مصرف قارچ در کشور از سه گرم در سال ۶۰ به دو کیلوگرم در سالهای اخیر رسیده است، اما برنامهریزی برای رسیدن به کمیت و کیفیت مناسب در تولید نیاز به آمار دقیقتری دارد.
صدیقپناه استفاده از بخش دانشگاهی برای دستیابی به اطلاعات دقیق آمار سرانه مصرف را ضروری دانست و تأکید کرد: یکی از برنامههای انجمن استفاده از بخش دانشگاهی و گسیل کارشناسان به استانهای مختلف کشور برای دستیابی به اطلاعات آماری دقیق سرانه مصرف کشور است تا برنامهریزی برای تولید بهدرستی انجام شود.
وی در پایان درباره آخرین وضعیت بورس قارچ کشور، اظهار کرد: متأسفانه هنوز محلی دائمی برای بورس قارچ تعیین نشده و تولیدکنندگان این محصول همچنان سرگردان هستند؛ بهطوریکه از ابتدای سال تاکنون پارکینگ اتوبوسها در بزرگراه آزادگان، ترمینال چهار و شش فرودگاه مهرآباد و پارکینگ مرکز خرید تیراژه محلهایی بودهاند که بهطور موقت در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفتهاند.