65 درصد مزارع زعفران خراسان رضوی دچار یخزدگی شدند

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با اشاره به تولیدات گیاهی استان، گفت: تولیدات گیاهی متکی به تامین آب بوده و استان بهدلیل کمبود آبی که دارد و نداشتن منابع قابل تعریف از لحاظ کیفی غیرمتعارف است.
ساربان، امروز 12 دی در نشست خبری که در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه 96 میلیارد تومان در حوزه تولیدات گیاهی و منابع آبی اعتبارات گذاشته شده است، تصریح کرد: 27 میلیارد تومان در سال جاری به تولیدات گیاهی استان اختصاص یافته است.
ساربان با اشاره به تولید زعفران، تصریح کرد: کشاورزان در سال گذشته بر این باور بودند که به علت بارش باران و عملکرد، تولید زعفران افزایش مییابد اما در سال گذشته 60 تا 65 درصد از مزارع با یخزدگی مواجه شد.
وی افزود: در این حادثه 4500 تن چغندر و 700 هکتار از مزارع پنبه یخ زد و کشاورزان بسیار متضرر شدند.
وی با اشاره به محصول زعفران اظهار کرد: به دلیل یخزدگی این محصول، پیازچه محصول زعفران فرصت بازپروری نداشت و 20 تا 30 درصد زعفران با کاهش در تولید مواجه شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی تصریح کرد: 180 روز دوره رویش زعفران است که حادثه یخزدگی در این دوران باعث از بین رفتن این گیاه میشود.
وی با بیان اینکه کاهش برداشت زعفران در صادرات و افزایش قیمت تاثیر داشته است، خاطر نشان کرد: زیره سبز و زعفران از محصولاتی است که به دلیل ارزآوری نیز افزایش قیمت داشته است.
ساربان با بیان اینکه سال 90 سال خوبی بود به دلیل اینکه طرحها در ردیف اعتباری قرار گرفت، افزود: در سطح 12 هزار و 800 هکتار بخش محصولات را ارایه کرده است و کیفیت و کمیت آب و خاک و عملکرد خاک در هکتار اطلاعات مربوط به وزن محصولات موجود تهیه شده است و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار داده شد که این دادهها در الگوی کشت نشانگر این است که محصولات را در کجا و چگونه بکاریم.
منبع : خبرگزاری ایسنا
برچسب ها : زعفران , سرمازدگی زعفران در خراسان رضوی ,