ساخت سامانه هوشمند هواشناسی و آبیاری اینترنتی در مشهد

برای اولین بار در جهان : کارشناسان مرکز رشد و فناوری دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برای نخستین بار در دنیا موفق به ساخت سامانه هوشمند هواشناسی و آبیاری اینترنتی شدند.
مدیر این پروژه هوشمند با اعلام این مطلب گفت: این سامانه داده های هواشناسی مزرعه را برداشت کرده و آنها را به پایگاه داده ها که بر روی اینترنت مستقر است ارسال می کند. مهدی زینلی افزود: در مرحله بعد تحلیلهای لازم بر روی داده ها انجام می شود و با استفاده از ضرایب ارایه شده در سند ملی آب، نیاز آبی گیاه به صورت بومی استخراج و از طریق پیامک فارسی به کشاورز اعلام می شود. وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم دسترسی کشاورز به اینترنت، کاربر می تواند با حضور در محل مزرعه از طریق صفحه نمایشگر و کنترل (اچ ـ ام ـ آی) اطلاعات مربوطه را مشاهده کند.
زینلی در مورد قابلیتهای دیگر این دستگاه تصریح کرد: مهمترین قابلیت این سامانه تعیین زمان و میزان آبیاری است. امکان ارایه توصیه های زراعی و گیاهپزشکی با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر مزرعه در طول دوره رشد، از دیگر قابلیتهای آن به شمار می آید. وی امکان تعیین نیاز آبی واقعی گیاه و در نتیجه کاهش مصرف آب، جلوگیری از هدررفت عناصر مورد نیاز گیاه، افزایش عملکرد محصول، کاهش مصرف انرژی و آلودگی آبهای زیرزمینی را از دیگر مزیتهای این دستگاه عنوان کرد.
کارشناسان مرکز رشد و فناوری دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه برق این سامانه از طریق انرژی خورشیدی تامین می شود، ادامه داد: دستگاه بدون ارتباط با برق و با استفاده از انرژی خورشید می تواند در مزرعه مستقر و تا مدتها به کار خود ادامه دهد. زینلی با اشاره به اینکه سامانه هوشمند می تواند 50 هکتار زمین را تحت پوشش خود قرار دهد، یادآور شد: مشکل اصلی عدم حمایت ارگانهایی است که در این خصوص مسئوولیت مستقیم دارند، آنها اگر بخشی از بودجه شان رابه پژوهش اختصاص دهند، به طور یقین شاهد اختراعات بیشتر و شکوفایی تکنولوژی در کشاورزی خواهند بود./
منبع : خبرگزاری ایانا