نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در سال 95 ، در استان فارس متولد شد

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس گفت: فصل بهار زمان زایش وحوش در مناطق چهارگانه استان فارس است که از جمله زایش حائز اهمیت قوچ و میش، کل و بز و آهوان و برخی از گوشتخواران و پرندگان در پارک ملی بمو، گوزن زرد در میانکتل ارژن و جبیر در نیریز و سایر حیوانات در مناطق حفاظت شده استان می توان نام برد.
وی افزود: به همین دلیل و به منظور جلوگیری از پراکنش وحوش در فصل زایمان و به منظور زاد آوری حیات وحش، کنترل های مستمر و شبانه روزی ماموران اجرایی گارد محیط زیست هوشیارانه تر از قبل صورت می گیرد، تا فضای آرام و مطلوبی جهت زادآوری گونه ها فراهم شود،
وی همچنین از علاقمندان و متقاضیان بازدید نیز درخواست کرد در این مدت از ورود به مناطق حساس خودداری نمایند و به همین منظور از ورود افراد به زونهای حساس پارک ملی بمو در جوار شهر شیراز نیز جلوگیری بعمل می آید و در صورت مشاهده ورود غیر قانونی به اماکن یاد شده برخورد قاطع و قانونی اجتناب ناپذیر خواهد بود. همچنین با توجه به ممنوعیت بازدید تا پایان فصل زایمان مجوز بازدید از زون های حساس پارک ملی بمو و سایر مناطق حفاظت شده صادر نخواهد شد.
به گفته ولوی مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس کلیه اقدامات پیشگیرانه در طول این مدت پیش بینی شده تا این مهمانان نو رسیده تنوع زیست محیطی استان، در امنیت و آرامش روزهای آغازین زندگیشان را بگذرانند، وی با اظهار تاسف از نا آگاهی برخی افراد سودجو گفت در صورت جداسازی نوزاد حیوانات از والدینشان توسط شکارچیان و سودجویان در روزهای اول تولد، به شدت با اشخاصی که مبادرت به زنده گیری حیوانات می کنند و این عمل غیر عاطفی و غیر انسانی را انجام می دهند برخورد و آنها را تحویل مراجع قضایی خواهیم داد.
وی همچنین خبر از تولد اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در سایت گوزن زرد میانکتل ارژن فارس داد و افزود: به دنبال اقدامات حفاظتی و تحقیقاتی مناسب در این سایت و مناسب شدن وضعیت علوفه در سایت، گوزن زرد ایرانی کمی زودتر از فصل معمول زایمان در سال های گذشته متولد گردید.
وی افزود: بر اساس شواهد موجود، استان فارس در گذشته یکی از زیستگاههای گوزن زرد ایرانی بوده که نقش گوزن زرد در حجاریهای تخت جمشید این موضوع را تایید می کند.
گفتنی است که در رشته کوه های بخش غربی و جنوبی استان فارس، پوشش جنگلی نسبتا خوبی جهت زیستگاه گونه های جانوری مختلف وجود دارد.
گوزن زرد ایرانی از نظر ارزش حفاظتی جزء گونه های در معرض خطر انقراض از سوی سازمان بینالمللی حفظ حیات وحش قرار دارد. گوزن زرد ایرانی دارای جثه ای کوچک تر از مرال بوده و از شوکا نیز بزرگتر است. گوزن نر در شرایط مناسب زیستی بین 80 تا 120 کیلوگرم وزن و بین 80 تا 100 سانتی متر ارتفاع دارد و گوزن زرد ماده از نرها کوچک تر است و شاخ ندارد. رنگ گوزن زرد ایرانی مخلوطی از قرمز و زرد با لکه های سفید منظم است که در فصول مختلف سال تغییرات جزئی پیدا می کند. طول عمر گوزن زرد بطور طبیعی بین 14 تا 16 سال است، گوزن زرد علفخوار، سرشاخه خوار و نشخوار کننده است.
منبع : خبرگزاری ایانا
برچسب ها : گوزن زرد ایرانی , گوزن زرد علفخوار، سرشاخه خوار و نشخوار کننده است , سازمان بینالمللی حفظ حیات وحش , سایت گوزن زرد میانکتل ارژن فارس , فصل بهار زمان زایش وحوش در مناطق چهارگانه استان فارس است , پارک ملی بمو ,