اجرای طرح های آبخیزداری با اعتبارات کنونی 200 سال زمان می برد

رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری نشست زمین و فرسایش خاک را از چالش های عمده بیابان های کشور اعلام کرد و گفت: با تخصیص اعتبار کنونی بیش از 200 سال طول می کشد که طرح های آبخیز داری در مناطق کویری کشور اجرا شود.
خدا کرم جلالی در جلسه دیدار با محمدرضا خباز استاندار سمنان افزود : برای کاهش خطرهای بیابان زایی در کشور نیازمند افزایش اعتبارات هستیم.
وی اظهار داشت: اکنون در بیابان های کشور به طور میانگین سالانه 35 سانتی متر نشست زمین صورت می گیرد که برای مهار این پدیده مخرب، طرح بیابان زدایی در مناطق کویری امری اجتناب ناپذیری است.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکلات باید با اجرای طرح بیابان زدایی و کاشت بوته های مقاوم در بیابان از افزایش پدیده طبیعی جلوگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد : برای رسیدن به استانداردهای جهانی طرح بیابان زدایی باید در 125 میلیون هکتار از مناطق کویری کشور طرح آبخیزداری اجرا شود درحالی که از سال 57 تاکنون فقط 25 میلیون هکتار اجرایی شده است.
جلالی اضافه کرد: در راستای اقتصاد مقاومتی، کاشت گیاهان دارویی درمناطق بیابانی از اهداف اساسی جهاد کشاورزی است که باید با برنامه های منسجم در درآمد زایی در بیابان را افزایش دهیم.
جلالی ادامه داد : نشست زمین در آینده می تواند چالش های زیر ساختی در کشور ایجاد کند و تهدید ریل های قطار در بیابان یکی از دغدغه های اساسی وزارت جهادکشاورزی است که امیدواریم با انتقال آب به مناطق بیابانی از افزایش روزانه نشست زمین بکاهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: از 60 سال گذشته تاکنون بیش از 30 درصد از سفره های آبهای زیر زمینی در مناطق بیابانی کاهش یافته است که باید با برنامه های منسجم در صدد رفع این پدیده در کشور باشیم.
در کشور34 میلیون هکتار بیابان وجود دارد.
شرکت در جلسه طرح جامع آبخیزداری استان و بازدید از بیابان های گرمسار از جمله برنامه های سفر یکروزه رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور به استان سمنان اعلام شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا