کشاورزی روز

( مقالات و تازه های دنیای کشاورزی و محیط زیست )
امروز دوشنبه 13 آذر 1402
کشاورزی روز

تامین غذای 80 میلیون ایرانی نیازمند بکارگیری فناوری نوین بیوتکنولوژی

رییس مرکز حراست وزارت جهاد کشاورزی به همراه تیم 4 نفره از مدیران مرکز مزبور از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند.

جعفر علی پور بهزادی رییس مرکز حراست وزارت جهاد کشاورزی به همراه مدیر حراست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز و دو تن از همکاران این اداره با ریاست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مدیران بخش های تحقیقاتی به تحلیل و بررسی وضعیت پژوهشکده و جایگاه آن در کشور پرداختند.

به گزارش کشاورزی روز به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ؛ در شروع این نشست دکتر خوش خلق سیما رییس پژوهشکده پس از معرفی روساء بخش های تحقیقاتی به معرفی پژوهشکده، چگونگی شکل گیری ،تاسیس و راه اندازی آن پرداخت. ایشان در ادامه به موقعیت ها و دستاورد های مختلف پژوهشکده در حوزه های مختلف بیوتکنولوژی مانند تولید مینی تیوبر سیب زمینی، ماندگاری پوشش های نانو در میوه جات، تولید بتاکاروتن از جلبک، معرفی برنج تراریخته و همچنین کمک به راه اندازی شرکت های دانش بنیان اشاره کرد.

ریاست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه از برنامه های آتی پژوهشکده سخن گفت که از مهمترین آن ها به تحقیق در زمینه محصولات تراریخته در کشور و استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت های بین المللی در راستای فعالیت های آن اشاره کرد.

در ادامه این جلسه جهت شفاف سازی فعالیت های محققین در پژوهشکده بیوتکنولوژی و نحوه استفاده از این فناوری نوین در عرصه کشاورزی ادامه بحث به دکتر حسینی سالکده معاونت پژوهشی پژوهشکده واگذار شد. در آغاز دکتر حسینی در خصوص مهندسی ژنتیک و مقایسه آن با روش سنتی اصلاح نباتات توضیحاتی را به شکل مسبوط ارائه دادند و مهندسی ژنتیک را در رابطه با امنیت غذایی ضرورتی انکار ناپذیر برشمرد.

وی به برخی فعالیت ها ی با ارزش در دست انجام در این حوزه مانند تولید مکمل های پروبیوتیک و سویه های جدید، پرورش جلبک های مولد سوخت، استفاده از ارقام جایگزین به جای ذرت، تشکیل نهالستان­های ارقام سالم، فناوری مقابله با سن گندم، پرورش ماهی تراریخته آکواریومی و طرح توسعه سالیکورنیا در اراضی شور  و غیر قابل کشت پرداخت.

رییس مرکز حراست وزارت جهاد کشاورزی سیاست این مرکز را نماد روشنگری و کمک به مجموعه وزارتخانه و زیر مجموعه های آن برای انجام هرچه بهتر و امن تر وظایف محوله برشمرده و تاکید کرد با عاملان نشر اکاذیب به قاطعیت برخورد خواهند کرد. ایشان توصیه کردند در قبال محصولات تراریخته باید واکنش علمی داشت تا سیاسی و اعتقادی و ادامه داد پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی می بایست در زمینه تولیدات خود و همچنین محصولات تراریخته تمرکز بیشتری بر معرفی و تبلیغات رسانه ای و همچنین انعکاس موفقیت ها و دستاورد ها داشته باشد. وی خاطر نشان کرد دروغ و افترا به علم و محققان کشور دست درازی افراد سودجو و خائن به مملکت است.

بعد از بازدید از گلخانه محصولات تراریخته و بخش های تحقیقاتی آقای علی پور طی مصاحبه­ای اختصاصی با روابط عمومی پژوهشکده تصریح کرد : " جمعیت ما رو به روز در حال بیشتر شدن می باشد و بیش از یک درصد جمعیت جهان از آن ایرانیان است با این تفاوت که ما در منطقه ای بیابانی و خشک قرار گرفته ایم و تامین غذای 80 میلیون نفر با این شرایط کاری بسیار مشکل است. وی افزود ایران کشوری انقلابیست و ما می خواهیم این انقلاب ارزشمند را به جهان صادر کنیم و برای حفظ این ارزش باید ایده های نو و جدید را بکار گیریم. وی گفت در همین راستا اولویت، برقراری امنیت غذایی و تامین غذا برای 80 میلیون ایرانی است. وی اعلام کرد اگر کشوری آخرین سلاح های اتمی و نظامی را هم در دسترس داشته باشد ولی نتواند غذای مردم کشورش را تامین کند این دو با یکدیکر در تناقض خواهند بود.

ایشان با توجه به اینکه محصولات تراریخته و نام این فناوری در کشور حساسیت زا شده است اضافه کرد: واکنش­ها نسبت به موضوع تراریخته در کشور همانند واکنش به نظریه گالیله منجم ایتالیایی در زمان خودش است که می گفت زمین گرد است و باعث شد او را مرتد اعلام کنند ولی بعد ها نظریه او به طور صحیح ثابت شد. وی افزود تراریخته نیز موضوعی مشابه این نظریه را دارد و قطعا نظر مخالفان کنونی در آینده نه چندان دور تغییر خواهد کرد.

دسته بندی:
برچسب ها : تامین غذای 80 میلیون ایرانی , پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی , فناوری نوین بیوتکنولوژی , محصولات تراریخته , کشاورزی ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد