اجرای کشاورزی حفاظتی در ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور در کشت پاییزه

در سال زراعی جدید سطح زیر کشت کشاورزی حفاظتی از ۲۲۹ هزار هکتار فغلی به ۶۰۰ هزار هکتار خواهد رسید.
به گزارش کشاورزی روز به نقل از ایانا ، مسئول کشاورزی حفاظتی معاونت زراعت با اعلام این خبر گفت: بر اساس پیگیریهای وزیر جهاد کشاورزی دو قرارداد بینالمللی با سیمیت (مؤسسه تحقیقات بینالمللی گندم و ذرت) و ایکاردا (مؤسسه بینالمللی غلات و حبوبات) با محوریت کشاورزی حفاظتی به امضا رسید.
فرزاد زلقی افزود: هشت استان بهعنوان پایلوت برای کشاورزی حفاظتی انتخاب شد و استانهایی همچون خوزستان، آذربایجان شرقی، لرستان، کرمانشاه، کردستان و... قرار است بهعنوان استانهای هدف برای اجرای برنامههای آموزشی و انتقال دانش مورد ارزیابی مؤسسههای بینالمللی فوق قرار گیرند و نتایج آن به کل کشور تعمیم داده شود.
وی خاطرنشان کرد: آغاز کشاورزی حفاظتی در کشور مربوط به سال ۱۳۸۶ است و سطح این نوع کشاورزی از ۲۲۵ هکتار آغاز شد.
زلقی ادامه داد: در سال گذشته کشاورزی حفاظتی به سطحی معادل ۲۲۹ هزار هکتار رسید و در سال جاری قرار است این سطح به ۶۰۰ هزار هکتار برسد.
مسئول کشاورزی حفاظتی معاونت زراعت تصریحخ کرد: تا سال ۱۳۹۹ سطح کشاورزی حفاظتی به سه میلیون هکتار در کشور خواهد رسید که ۶۰ درصد آن مربوط به اراضی دیم و ۴۰ درصد در اراضی آبی اتفاق میافتد.
وی یادآور شد: کشاورزی حفاظتی یعنی تولید پایدار با حفظ منابع آب و خاک و سازگار با محیط زیست که دارای سه مرحله حداقل انجام عملیات خاکورزی، مدیریت بقایا و تناوب زراعی مناسب است.
زلقی تأکید کرد: امیدواریم که طی یک برنامه پنج ساله به اهداف برنامه برسیم.
وی اظهار داشت: مطابق کمیسیون ماده ۲۱۵ قرار است سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ردیف ملی برای کشاورزی حفاظتی اختصاص یابد که امیدواریم با انعقاد قراردادهای بینالمللی این مهم به سرعت انجام شود.
زلقی همچنین گفت: در سه میلیون هکتار از اراضی کشور با اختصاص ردیف ملی کشاورزی حفاظتی گسترش خواهد یافت.
وی در پایان افزود: در سال زراعی جدید بیش از ۲۲۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی حفاظتی میشود و در سال ابتدای برنامه این عدد به ۶۰۰ هزار هکتار خواهد رسید.