شيريني نوروز با طعم تلخ میوه های وارداتی

امسال نیز مصرف کننده فریب ظاهر میوه های وارداتی را خورد . در اواخر سال 90 بازپنجره واردات میوه به سوی کشورمان گشوده شد آن هم به منظور" تنظیم بازار" ولی به چه قیمتی، کسی آن زمان چیزی نمی دانست!!زمانی زیادی ، از ایام نوروز نمی گذرد ولی مصرف کننده نگران استفاده از پرتقال و نارنگی هایی می باشدکه به منظور پذیرایی از مهمان ها خریداری کرده اما تمامی بی کیفیت و داراي با مزه های نا مطلوب می باشد . تا جایی که اكنون بیش از گذشته به قدر ومنزلت تولیدات داخلی پی برده و ضرورت حمايت از محصولات داخلي در سياستگذاري هاي كلان كشور و قطع واردات ميوه هاي كم كيفيت خارجي را به وضوح درك مي كند.
امسال نیز با تدابیری که وزارت جهاد کشاورزی برای تولید کافی جهت مصرف داخل برای این ایام خاص در نظر گرفته بود ،و همچنین تاخیر در اعلام تغییر تعرفه های سیب و پرتقال ونارنگی ، انتظار می رفت که سال 91 را با طعم های شیرین تولید ات داخلی آغاز و یا حد اقل از میوه های وارداتی با کیفیت استفاده کنیم .
ولی متاسفانه بازار در اشباع میوه های خارجی بود آن هم از نوع" بی کیفیت محصولات وارداتی ".
متاسفانه برخی ها فکر می کنند که تنها راه نجات بازار از آشفتگی و یاگرانی غوطه ور کردن بازار از محصولات است آن هم از هر نوع وکیفیت که این نوعی اهانت به مصرف کننده محسوب می شود .ایرانی در ایام نوروز تمام سلیقه و توان مالی خود را می گذارد که بهترین روزها را با شادترین لحضه هابه خاطر بسپارد .کنار هم بودن و استفاده از این ایام خاص یکی از آداب ورسوم ما ایرانیان است که متاسفانه چند سالی که این دور هم بودن ها با طعم های تلخ و نا مطلوب به دور از شیرینی لحضات، تلخ می شود .
سال 91 نیز واردات محصولات کشاورزی از جمله پرتقال و نارنگی و سیب که مدت ها در سردخانه ها نگه داری شده بود و همچنین از کیفیت تولیدی خوبی برخوردار نبود خاطره بدی را به جای گذاشت .گوشه به گوشه شهر را که نگاه می کردیم مملو از میوه بود این دلگرمی مسوولین و متولیان تنظیم بازار بسیار نسنجیده بود چراکه مردم مصرف کننده به دنبال محصولات با کیفیت می باشند تا بازاری مملو از میوه آن هم از نوع بی کیفیت !!!
شاید در نگاه اول اشباع بودن بازار نوعی افتخار هم برای مصرف کننده و هم برای متولیان باشد ولی در مراحل بعد که هزینه های مردم تمامی بر باد رفته و دیگر جبران نمی شود نوعی سر افکندگی را بر جای خواهد گذاشت .مرم مصرف کننده در داخل کشورمان همواره در تامین و تهیه و تولید محصولات کشاورزی دوش به دوش مسوولین و دولتمردانشان به خصوص در این سال های سخت تحریم آماده بوده و از هیچ حمایتی دریغ نداشته اند ولی نباید چنین برخودری با آنان بشود .
برق این میوه های به ظاهر مطلوب شاید برای مدتی چشمان مصرف کننده را بسته نگه می داشت ولی این عمر کوتاهی دارد
میوههای وارداتی در کشور مبدأ آغشته به مواد نگهدارنده و سموم میشوند، بنابراین پیش از مصرف آنها یا اصولا میوههایی که در داخل کشور نیز تولید میشوند و به آنها واکس میوه میزنند، بهعنوان مثال، پس از واکس زدن به سیب لایه موم مانندی روی این میوه ایجاد میشود که حتی اگر با یک کارد یا کاردک تیزی روی پوست سیب را خراش دهیم، میزان موم یا واکس یا مواد چربی که روی آن بهعنوان مواد نگهدارنده زدهاند، کاملا محسوس خواهد بود.
انتشار اخباری مبنی بر اینکه میوههای وارداتی هر چند شکل زیبا و فریبندهای دارند اما بهدلیل آنکه به آنها نوعی واکس یا موم چرب زده میشود و مواد به کار رفته در این واکسها باعث بروز سرطان و بیماریهای دیگر ناشی از مسمومیت در انسان میشوند، نگرانیهایی را در میان کارشناسان پدید آورده است.
به هر حال بازاری در احاطه میوه های وارداتی تنها راه برای تنظیم و کنترل نیست .مصرف کننده هزینه می کند و انتظار دارد در برابر آن از بهترین کیفیت استفاده کند .که این حق از مصرف کننده سلب می شود .امید می رود در ادامه سال حداقل شاهد چنین رخدادهایی نباشیم
منبع : http://www.iana.ir
برچسب ها : میوه , میوه وارداتی , واردات محصولات کشاورزی ,