کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز چهارشنبه 02 فروردین 1402
کشاورزی روز

معرفی دستگاه كشت مستقيم كشت گستر NT/G.M.225

 اهميت بكارگيري دستگاه كشت مستقيم :

با شخم زدن ساختمان طبیعی خاک از بین می رود. تخریب خاک در اثر فرسایش و فشردگی احتمالا" مهمترین مشکل زیست محیطی در روش های کشاورزی متعارف می باشد. کشاورزی مرسوم توان اثر مصرف گازکربنیک خاک را کاهش می دهد , مقدار ماده آلی خاک تنزل می یابد. کشاورزی درطی دهه‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی نموده است که یکی از بزرگترین این پیشرفت‌ها ، حرکت به سمت‏کشاورزی حفاظتی و کم نمودن عملیات خاکورزی می‌باشد. کشت مستیقم با افزایش مقدار ماده آلی برثبات وساختمان خاک , خواص نگهداری آب, فعالیت بیولوژیکی و نگهداری و تبادل عناصرغذایی تاثیرمی‏گذارد. ماشین کشت مستقیم باهدف برآوردن اهداف کشاورزی حفاظتی طراحی و ساخته شده است.

 

کشت مستقیم یعنی :

انجام عمل کم خاکورزی همراه کاشت (قرارگیری مستقیم بذر در خاک)

به هم زدن حجم کم خاک(کمترین تخریب خاک)

نگهداری بقایای گیاهان پایدار

قابل تنظيم بودن مقدار بذرو كود جهت كشت با توجه به خاكهاي مختلف زراعي.

كشت يكنواخت بارديفهاي مشخص و درنهايت استفاده بهينه از خاك و رطوبت آن و سهولت انجام عمليات داشت وبرداشت.

قرار دادن بذردرلايه رطوبتي خاك وپرس كردن خاك مرطوب برروي بذر بواسطه چرخهاي فشار دهنده.

قراردادن كود مورد نياز درجواربذركاشته شده.

كاهش مقدارمصرف بذرونيز بالابردن راندمان محصول درواحد سطح زير كشت.

توان كشت انواع بذر از قبيل : نخود-گندم-جو-يونجه-شبدر-عدس- آفتابگردان.

جلوگيري از خوابيدگي محصول در زمان رشد نهائي غلات .

در مناطق خشک و نیمه خشک ایران ، تبخیر سطحی زیاد در فاصله زمانی بین برداشت محصول و کاشت محصول بعدی و عدم وجود مواد آلی در لایه سطحی خاک باعث می¬گردد که خاک¬های بی ساختمان این مناطق به حدی سفت شوند که در صورت عدم انجام عملیات شخم ، شیار بازکنهای ماشینهای غلات کار و حتی بازوهای قوی ماشینهای عمیق کار نتوانند در آنها نفوذ کنند این امر باعث شده که در بسیاری ازماشینهای غلات کاری که مورد استفاده قرارمی¬گیرند یا با مشکل نفوذ شیارباز کن مواجه بوده و یا اعمال نیروی زیاد برروی بازوهای ماشین باعث ایجاد یک لایه سطحی شخم خورده گردیده است که عدم کارآیی ماشین کاشت می¬تواند به عنوان یک محدودیت در سازگار کردن سیستمهای کاشت مستقیم در روشهای کم خاکورزی و بی خاکورزی مطرح گردد. ماشینهای کاشت مستقیم درسیستم بی خاکورزی باید قادر به بریدن خاک و عبور بقایا از بین ساقه-های شیارباز کنها یا به حداقل رساندن آن، و ایجاد تماس مناسب بین بذر با خاک باشد. در این راستا شرکت کشت گستر تبریز در جهت فناوری جدید مکانیزاسیون، ماشین کاشت مستقیم را طراحی و ساخته است که این ماشین محصول فناوری روزو ماشین کاشت عمیق کار دیم می¬باشد. این ماشین با قرار دادن بقایای گیاهی در سطح خاک از فرسایش آبی و بادی جلوگیری نموده و باعث حاصلخیزی خاک، پایداری تولید و حفظ رطوبت خاک می‌شود. استفاده از این ماشین باعث کاهش هزینه‌های تهیه زمین، صرفه‌جویی در زمان و کشت به موقع مزرعه می‌شود. صرفه‌جویی در مصرف انرژی و نیروی کار نیز از مزایای عمده دیگر این ماشین می‌باشد. با کشت مستقیم بذر در خاک، حاصلخیزی، اصلاح و بازسازی خاک، افزایش می یابد و فرسایش خاک کمتر می شود.در ضمن فشردگی کاهش می یابد ،نگهداری آب آسان ترمی‏شود و به رشد گیاهان زراعی پرمحصول نیز کمک می کند.کشت مستقیم فرسایش خاک را تا 60% کاهش می دهد و کیفیت آب های سطحی با کاهش رسوبات افزایش می یابد.کشت مستقیم سبب کاهش بیش از 85% ازت اکسید شده، بیش از 65% فسفات قابل حل می¬شود که همه آنها موجب افزایش کیفیت آب می‏گردند. ازجمله مزایای ديگرروش کشت مستقیم عبارت است:

 

درروش مرسوم دریک سال بر اثر بارش باران 8/22 تن فرسایش خاکی خواهیم داشت در صورتی که در روش کشت مستقیم به علت وجود بقایا در سطح این مقدار به 6/5 تن کاهش می یابد.

درکشت مستقیم به دلیل باقی ماندن بقایا بر روي سطح دمای سطح خاک بسیار پایین تر از خاک بدون بقایا بوده و در نتیجه به دلیل کاهش تبخیر ابزاری بسیار مهم برای جذب و نگهداری آب در خاک به شمار می آید که در روش مرسوم در یک سال 6/137 لیتر در هکتار هدر روی آب داشته در صورتی که در روش کشت مستقیم این مقدار به 4/42 لیتر کاهش می یابد. (صرفه جویی 30 درصد درمصرف آب و 90 درصد کاهش آبشویی و استفاده بهتر از آب در روش کشت مستقیم).

مدت زمان موردنیازجهت انجام کلیه عملیات کشاورزی درکشت مستقیم 306 دقیقه یا به عبارتی 5 ساعت کمتر از زمان مورد نیاز به روش کشت مرسوم است که این مدت زمان برابر با مصرف 50 لیتر سوخت در هکتار می باشد. (کاهش هزینه تراکتور و زمانبندی بهتر و 66درصد کاهش سوخت).

با کشت مستقیم می توان به جذب کربن ، فعالیت بیولوژیکی ، کوددهی بهتر ، محیط بهتر دست یافت.

ازدیگر مزایای کار به روش کشت مستقیم جلوگیری از فشرده شدن و به وجود آمدن لایه سخت زیرین خاک (hard pan) می باشد. این ماشین با کاهش تردد ادوات خاک‌ورزی از فشردگی خاک جلوگیری نموده و برای کشت انواع بذوربا کارنده مخصوص موجب اصلاح کیفیت خاک با افزایش طبیعی ماده آلی و نفوذپذیری آب می‏گردد که با ایجاد شیار های صاف و سفت، فقط خاک محل بذر کاری را شخم میزند که به کاهش بکار گیری ماشین آلات سنگین که مشکلات فشردگی بالقوه آنها در زمین زراعی کاملاًمشاهده می‏شود کمک می‏کند. شیار های بین ردیفها فراوانی و تراکم موجودات خاکزی از جمله ریز موجودات و کرم های خاکی را افزایش می‏دهد و قدرت خاک را در نگه داشتن خواص بهتر نگهداری آب در تغذیه گیاه بالا می برد و موجب تقویت پایداری خیلی بیشتر عملکردها بویژه در سال های خشک می شود.

دستگاه کشت مستقیم برای کشت انواع بذور به صورت خطی و ردیفی با دقت کاشت بالا مورد استفاده قرار گرفته و قابل تنظیم بودن مقدار بذر جهت کشت و قراردادن کود مورد نیازدر جوار بذر کاشته شده ( با توجه به خاکهای مختلف زراعی ) بوسیله این ماشین فراهم می‏گردد.کاهش نیروی مورد نیاز جهت کشش بااستفاده ازطراحی بهینه شیاربازکن‌ها، و استفاده از 9-11عدد چرخ فشار لاستیکی علاوه به وظايف اصلي خود (بتعداد کارنده) جهت حمل و نقل به منظور کاهش فشار اعمال شده بر روی زمین و توزیع یکنواخت فشار، در نظرگرفته شده است تا بستر مناسبی برای رشد بذر ایجاد شود. کارنده¬های این ماشین به منظور مقابله با موانع احتمالی در مزرعه، مجهز به سیستم ایمنی خودکار می¬باشد. ماشین،فشاری حدود 90 تا 130 کیلوگرم را روی کارنده¬ها اعمال کرده و تیغه هر کارنده ازفولاد ضدسایش سخت شده ، بوده که در تمام خاک¬های سنگین قابل استفاده می‌باشد. تنظیم عمق‏کاشت بوسیله سیستم هیدرولیکی از4 تا10سانتیمتر می¬باشد. شیاربازکن¬های این ماشین هر کدام مستقل از هم بوده بنابراین پستی و بلندی¬های زمین را به راحتی طی می¬کند و عمق یکسان را همواره فراهم می¬آورد.

 

مشخصات فنی :

نوع:دستگاه كشت مستقيم

مدل : G.M.225

عرض كار: 225 سانتيمتر

فاصله رديفهاي كشت درحاليكه دستگاه9 رديفه باشد. 25 سانتيمتر.

فاصله رديفهاي كشت درحاليكه دستگاه11 رديفه باشد. 20 سانتيمتر.

نوع اتصال : كششي با اتصال به دو بازوي كناري تراكتور و بستن سرشلنگهاي هيدروليك به سوپاپ دوبله پشت تراكتور

اندازه لاستيك چرخ جلو: 15-700 ميزان باد 5/2 بار

اندازه لاستيك چرخ فشار: 18×00/4 ميزان باد 2 بار

حجم مخزن كود وبذر: بواسطه برزنتي بودن لايه وسطي حجم دو مخزن متغيير بوده و مجموعاً 450 ليتر مي باشد.

فنرهاي فشاردهنده عمودي برروي شياريازكنها بطورجداگانه قابل تنظيم مي باشد.

بلند كردن از زمين و پائين آوردن شيار بازكنها توسط جك هيدروليك دوطرفه انجام مي گيرد.

داراي كلاچ مكانيكي اتوماتيك كه انتقال نيرو را ازچرخهاي فشار به مقسم ها درهنگام بلند شدن شيار بازكنها قطع مي كند.

تنظيم ريزش بذردرواحد هكتار توسط اهرم گيربكس بر روي صفحه مدرج انجام مي گيرد.

تنظيم ريزش كود بوسيله تعويض دوچرخ زنجير صورت مي گيرد.

ميزان كشت بر حسب هكتار درساعت 2-1/1هكتار درساعت

سرعت حركت درمزرعه 9-5 كيلومتر درساعت

 

مشخصات و اجزاي تشکیل دهنده دستگاه كشت مستقيم

اين نوع از دستگاه طوري عمل مي كند كه ابتداء شياري درزمين بازنموده و سپس بذر را بطور مسلسل به داخل اين شيار مي ريزد و درنهايت روي بذررا مي پوشاند.

اجزاء تشكيل دهنده دستگاه كشت مستقيم عبارتند از:

شاسي :

شاسي  اسكلت بندي دستگاه را تشكيل داده و طوري ساخته شده كه استحكام لازم براي حمل سنگين دستگاه درحالت كار را دارا باشد.

 

چرخ جلو :

باتوجه به اينكه دستگاه درحالت كار بيش از يك تن وزن دارد چرخ جلو  يا چرخ كشش مسئوليت كشش دستگاه درحين كار و پيچش درپيچ جاده را بعنوان فرمان گردش بعهده دارد.

 

چرخهاي فشار:

چرخهاي فشارنقش پوشاننده بذر و درعين حال پرس كننده خاك برروي بذركاشته شده را ايفا مي‏كند بطوريكه بذردر مركز شيار ايجاد شده توسط چرخهاي فشار و درداخل زمين قرار مي‏گيرد. با توجه به تعداد رديفهاي كشت مي‏توان تعداد9رديف ويا11رديف چرخ فشار روي دستگاه نصب كرد.

 

انتقال نيرو:

سيستم انتقال نيرو  مجموعه اي از محورها و چرخ زنجيرهائي است كه نيروي حركتي را ازچرخ هاي عقب گرفته و به گيربكس كود وگيربكس بذر توزيع و منتقل مي‏كند.

 

كارنده:

شيار بازكن كارنده ها با حركت دستگاه درزمين شيار ايجاد مي‏كند و بذر به صورت توزيع شده و يكنواخت ازطريق لوله هاي سقوط بداخل شيارهاي ايجاده شده هدايت مي‏شود. عمق نفوذ شيار بازكنهاي سيستم كارنده درخاك را جهت هريك از شيار بازكنها ، جداگانه توسط پيچ تنظيم مي‏توان تغييرداد و درنهايت باتنظيم كورس حركت جك كارنده ها عمق نفوذ شيار بازكنها در خاك را به صورت مركزي مي‏توان تنظيم نمود.

 

كلاچ:

كلاچ  سيستمي است كه ارتباط نيرو بين چرخهاي فشار باگيربكسها را قطع ووصل مي كند . موقعي كه دستگاه درحال كار درمزرعه است بدليل پائين بودن كارنده‏ها محور انتقال نيرو توسط كلاچ درگير شده ودرنتيجه نيرو به گيربكسها منتقل مي گردد. زمانيكه كارنده‏ها از زمين بلند مي‏شود كلاچ بطور اتوماتيك محور انتقال نيرو را جدا كرده ونيرو به گيربكسها منتقل نشده و درنتيجه از ريزش بذروكود درحين دورزدن درمزرعه و حركت درجاده جلوگيري مي‏كند.

 

مخزن بذروكود:

مخازن بذروكود جعبه اي به ظرفيت كلي تقريباً450 ليتر بوده كه توسط يك لايه برزنتي به دو قسمت بذروكود تقسيم مي‏شود. با توجه به استفاده نمودن از برزنت بعنوان جداكننده دوقسمت بذروكود ظرفيت اين قسمتها بر حسب نياز مي‏تواند تغيير نمايد. بايدتوجه داشت ، درصورتيكه اول بذردرون مخزن ريخته شود اين ديواره بطرف جلو خم شده و حجم مخزن كود كم مي‏شود و بالعكس اگر اول كود ريخته شود. دراين صورت ديواره بطرف مخزن بذر كشيده شده و حجم مخزن بذركم مي‏شود.

 

گيربكس :

اين دستگاه داراي دو گيربكس مجزايكي براي بذروديگري براي كود مي‏باشد. الف: گيربكس بذر: گيربكس بذر مورد استفاده دردستگاه كشت مستقيم يك گيربكس متغير پيوسته‏اي است كه عمل تنظيم نسبت دورخروجي به ورودي آن توسط اهرم تنظيم كه برروي صفحه مدرج  كه از (100-0) متغير مي‏باشد، قابل تنظيم است وبا استفاده ازجداول كاشت مي‏توان برحسب نوع بذرميزان كاشت درواحد هكتار را تنظيم نمود. ب: گيربكس كود: گيربكس كود  مورد استفاده دراين دستگاه از نوع چرخ زنجيري مي باشد كه با تعويض دو عدد چرخ زنجير Z2,Z1 مي‏توان مطابق جدول موجود دراين كتابچه تنظيم نمود.

 

منبع : سایت شرکت کشت گستر تبریز


دسته بندی: مقالات,ماشین آلات,
برچسب ها : مشخصات فنی دستگاه كشت مستقيم كشت گستر NT/G.M.225 , دستگاه كشت مستقيم كشت گستر NT/G.M.225 , NT/G.M.225 , كشت مستقيم كشت گستر NT/G.M.225 , دستگاه كشت مستقيم كشت گستر ,

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد