خودکفایی ایران در تولید شکر تا سال ۱۴۰۰

وزیر جهاد کشاورزی، موفقیت کشور در افزایش ۵۰ درصدی تولید شکر را حاصل حمایت های رییس جمهوری، همکاری و تلاش بخش صنعت و کشاورزان و تعاملات جهانی دانست و گفت: در دولت یازدهم با ایجاد زمینه های لازم، تولید شکر از ۱.۱ میلیون تن به یک میلیون و ۶۴۳ هزار تن افزایش یافته است.
به گزارش کشاورزی روز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ، مهندس محمود حجتی در مراسم جشن ملی تولید شکر در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اظهار داشت: با توجه به تجربیات، برنامه ها و ساختارسازی ها و همچنین افزایش بهره وری و همکاری صنایع، ما به راحتی می توانیم در تولید شکر طی چهار سال آینده خودکفا شویم.
وی کشت پاییزه چغندرقند را کلید تولید و خودکفایی شکر کشور عنوان و تصریح کرد: کشت پاییزه چغندرقند، مصرف آب را یک چهارم تقلیل می دهد و تبخیر را به حداقل می رساند، زیرا با تغییر زمان کشت، ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز آبی گیاه از طریق آب باران تأمین می شود.
وزیر جهادکشاورزی افزود: در سال های گذشته سطح زیرکشت چغندرقند بیش از ۱۷۰ هزار هکتار بود، اما امروز این سطح به ۱۱۰ هزار هکتار کاهش یافته ضمن آن که مصرف آب در این اراضی بهینه شده است.
حجتی بر کشت چغندرقند در تناوب با سایر محصولات مانند گندم در استان هایی مانند خوزستان تأکید کرد و گفت: این اقدام به لحاظ فنی موجب کاهش علف های هرز و افزایش تولید گندم خواهد شد.
وی با بیان این که صنعت قند و شکر پشتیبان تولید چغندرقند و نیشکر در بخش کشاورزی است، اذعان داشت: ما هم تلاش کرده ایم که سیاست ها و نحوه مدیریت مان موجب رونق صنعت قند و شکر شود.
وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از سیاست های دولت قبل در زمینه واردات شکر گفت: در گذشته در مقابل واردات شکر و برخی دیگراز کالاهای اساسی، بازار رایگان در اختیار صنعت، کشاورزان و کارگران سایر کشورها قرار می دادیم.
وی بار دیگر به کاهش متعدد تعرفه شکر در دولت گذشته اشاره کرد و یادآور شد: از نیمه دوم سال ۸۴ تا اردیبهشت ۸۵ تعرفه شکر پنج بار کاهش و به صفر درصد رسید و همین اقدام موجب شد با وجود نیاز ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تنی کشور به واردات شکر، دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن از این محصول در سال ۸۵ شود وارد و به تبع آن تولید داخلی در سال ۸۶ به ۵۰۰ هزار تن کاهش یابد.
حجتی افزود: به علت سیاست ها و سوء تدبیرها در دولت قبل و مشکلاتی که برای صنعت قند و شکر و تولید ملی مان ایجاد شد، چغندرکاران سال بعد مجبور به کاشت سیب زمینی شدند.