برنامه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در دولت دوازدهم اعلام شد + کارنامه کاری

محمود حجتی نجف آبادی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در دولت دوازدهم، برنامه های خود را برای تصدی این وزارتخانه اعلام کرد.
به گزارش کشاورزی روز به نقل از ایرنا، حجتی وزیر کنونی جهاد کشاورزی همچنان در کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم حضور دارد.
برنامه وی برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی دولت دوازهم به شرح زیر است:
در دولت دوازدهم در چهارچوب اسناد بالادستی بویژه محورهای ششم و هفتم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و محور دوم سیاست کلی کشاورزی و ماده 31 قانون ششم برنامه توسعه اهداف و راهبردها حسب مورد اتخاذ و ارائه می شود.
عملیاتی شدن این برنامه ها مستلزم طراحی و پیادهسازی چهار برنامه اجرایی و تداوم اجرای پروژهها و برنامههای اولویت دار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شامل برنامه اجرایی تولید محصولات و نهاده های راهبردی، برنامه اجرایی توسعه زنجیرهها و مدیریت کلان بازار و توسعه تشکلها، برنامه اجرایی حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و عملیات آبخیزداری، برنامه اجرایی توسعه زیرساختها، پشتیبانی و انتقال دانش نوین و تداوم اجرای پروژهها و برنامههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی است.
وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و با رویکرد تولید و اشتغال به منظور عملیاتی شدن پروژهها و برنامه اجرایی ارائه شده، نسبت به تعیین اهداف کمی و کیفی و الزامات مورد نیاز آنها به شرح زیر برنامهریزی و برای یکایک این پروژهها برنامه عملیاتی در سطوح ملی و استانی تنظیم و اقدام لازم را معمول داشته است.
بدیهی است این اقدامات توسط مجریان و معاونتها و سازمانهای مرتبط استانی حسب مورد با اتکا به پشتیبانی سازمانهای آموزش، تحقیقات و ترویج، سازمان دامپزشکی، سازمان حفظ نباتات، سازمان تعاون روستایی، صندوق بیمه، بانک کشاورزی و صندوق حمایت از سرمایهگذاری بخش کشاورزی به مرحله اجرا گذاشته شده است.
طرح های تعریف شده در برنامه حجتی برای دولت دوازدهم شامل طرحهای گندم، دانههای روغنی، برنج، چغندر قند و نیشکر، حبوبات، پنبه، نهاده بذر و نهال است.
ایجاد و توسعه سامانههای نوین آبیاری و ایجاد شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی، افزایش تولید زیتون، توسعه، تولید و فرآوری گیاهان دارویی و توسعه باغ ها در اراضی شیبدار نیز در این برنامه به چشم می خورد.
ساماندهی تولید گوشت قرمز و شیر، مرغ و تخممرغ، افزایش نوغانداری، پرورش ماهی در قفس، توجه به زنجیرههای عرضه و مدیریت بازار و تامین عرضه محصولات راهبردی از محورهای برنامه حجتی در دولت دوازدهم است.
از دیگر بندهای برنامه وی می توان به حمایت از توسعه صادرات، آبخیزداری، زراعت چوب، نظام بهرهبرداری، ایجاد سامانه نوین انتقال و ترویج دانش نوین به بهرهبرداران، مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی و تکمیلی اشاره کرد.
کارنامه کاری
حجتی هفدهم مهرماه 1334 در شهرستان نجف آباد به دنیا آمد.
وی در سال 1354 در دانشگاه کار پذیرفته و در سال 1366 از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
حجتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان حضرت امام خمینی (ره) مامور تشکیل جهادسازندگی در استان چهارمحال و بختیاری شد.
وی با وقوع جنگ تحمیلی در سال 1359 و با حضور مستمر در جبهه های جنگ علاوه برکمک به راه اندازی ستادهای پشتیبانی مهندسی جنگ خود به عنوان یک جهادگر در عملیات های مختلف حضور یافت.
پس از پایان جنگ تحمیلی از سال 1368 تا 1373 استاندار سیستان و بلوچستان بود.
سال 1373 مجری طرح سد کرخه شد.
از سال 1376 تا سال 1379 تصدی وزارت راه و ترابری را بر عهده گرفت.
حجتی در سال 1379 که قانون ادغام وزارت کشاوری و جهاد سازندگی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، مدیریت و هدایت وزارتخانه جدید را عهده دار شد.
خودکفایی گندم برای نخستین بار در دوران پنج ساله تصدی وی در وزارت جهاد کشاورزی رخ داد.
در سال 1384 به عنوان رییس هیات مدیره هلدینگ عمران و مسکن بنیاد مستضعفان کشور منصوب شد.
با تشکیل دولت یازدهم در سال 1392 به عنوان وزیرجهاد کشاورزی از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.
خودکفایی گندم و 21 درصد رشد تولیدات بخش کشاورزی در مقایسه با سال آغاز به کار دولت و رساندن آن به مرز 118 میلیون تن از دستاوردهای این دوره بود.
بنا بر این گزارش، طبق ماده 205 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، یک هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت و أخذ رأی اعتماد برای هیات وزیران جلسات مجلس به طور متوالی تشکیل میشود.
گزارش: هما همت خواه