ايران يکي از کشور هاي پيشرو در بحث بيابان زدايي است

معاون مناطق خشک و نيمه خشک سازمان جنگل ها،مراتع و آبخيزداري کشورگفت:ايران يکي از کشور هاي پيشرو در بحث بيابان زدايي است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري آريا-مهندس پرويز گرشاسبي در نشست رسانه اي که به مناسبت روز مقابله با بيابان زايي برگزار شده بود گفت:6ميليون و 400هزار هکتار کانون بحران در کشور وجود دارد. که تغيرات اقليمي يکي از عوامل موثر در اين پديده مي باشد.
معاون مناطق خشک و نيمه خشک سازمان جنگل ها،مراتع و آبخيزداري کشوراظهار داشت:در شرايط فعلي ايران کشوري است که بر روي کمربند خشک جهان قرار دارد.
گرشاسبي خاطر نشان کرد:متوسط فرسايش خاک در ايران به طور متوسط 16تن در هکتار است که اين رقم سه برابر استاندارد جهاني مي باشد.
وي کانون هاي بحراني را در کشور نواحي صنعتي و نفتي دانست و افزود:طبق يک توافق 5ساله با وزارت نفت،80هزار هکتار از نواحي بحراني استان خوزستان تحت عمليات بولوژيک قرار گيرد.
معاون مناطق خشک و نيمه خشک سازمان جنگل ها،مراتع و آبخيزداري کشور تصريح کرد:در سال جاري علاوه بر رديف استاني 34مليارد تومان نيز از اعتبارات ملي براي مقابله با بيابان زايي در اختيار سازمان جنگل ها قرار دارد تا در مهار عرصه هاي بياباني هزينه شود.
وي 95درصد گردو غبار به کشور را منشائ خارجي دانست و افزود:تنها 5در صد از گرد و غبار هاي 2ساله اخير منشاء داخلي دارد که اين مهم نيز در بيابان هاي يزد و زابل اتفاق مي افتد.
گرشاسبي در خصوص مهار کانون هاي بحراني کشور عراق اظهار داشت متاسفانه علي رغم تلاش هاي گسترده اين کشور توجه چنداني به مسئله گردو غبار ندارد.
وي خاطر نشان شد:در سال گذشته طبق توافق هاي بعمل آمده قرار بود سالانه يکصد هزار هکتار از کانون هاي بحراني اين کشور تحت عمليات بيولوژيک و تثبيت شن هاي روان انجام گيرد که هيچ گونه اقدامي از سوي مسئولان عراقي در اين باره صورت نگرفت.
معاون مناطق خشک و نيمه خشک سازمان جنگل ها،مراتع و آبخيزداري کشور بيان داشت:در حال حاضر 13ميليون هکتار از اراضي اين کشور بياباني است. که از اين ميزان 2مليون هکتار آن در کانون بحران قرار دارد.
وي گفت: 700هزار هکتار از کانون بحراني عراق متعلق به اراضي کشاورزي اين کشور است که در حال حاضر به دليل مسائل گوناگون قابل زراعت نمي باشد و الان به يکي از کانون هاي بحران ريزگرد ها تبديل شده است.
گرشاسبي حجم عمليات کنترل بيابان هاي عراق را اندک دانست و افزود متاسفانه به دلايل گوناگون در 8سال گذشته تنها 270هکتار کمربندي شهر کربلا توسط مسئولين مربوطه ايجاد شده است که اين عدم توجه مي تواند در آينده نزديک کشورهاي همسايه را تحت تاثير ريزگرد و گرد و غبار قرار دهد.
سرپرست معاونت آبخيزداري سازمان جنگل ها ،مراتع و آبخيزداري کشور در خصوص اعتبارات اين حوزه گفت:در سال جاري 500ميليارد تومان به عمليات آبخيزداري در سر شاخه ي سدها اختصاص يافته است.
منبع : خبرگزاری آریا
برچسب ها : بيابان زدايي , تغيرات اقليمي , سازمان جنگل ها , مراتع و آبخيزداري , فرسايش خاک در ايران ,