صادرات خاكهاي زراعي و مرتعي از كشور ممنوع شده است

معاون آب، خاک و صنايع وزير جهادکشاورزي تاکيد کرد: طرح توسعه کشاورزي به معناي واگذاري زمين نيست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه خراسان، سيدرحيم سجادي در حاشيه گردهمايي مديران سازمان جنگلها، مراتع و امور اراضي جهادکشاورزي سراسر کشور افزود: پروژههاي نيمه تمام زيادي در بخش کشاورزي وجود دارد که با اختصاص اعتبارات به اين پروژهها شاهد اشتغالزايي در اين بخش خواهيم بود.
وي با اشاره به اينکه 6600 ميليارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سال گذشته با تسهيلات هفت درصد در بخش کشاورزي از محل صندوق توسعه ملي به صورت ريالي اختصاص داده شده است، افزود: در سالجاري نيز به همين ميزان اعتبار براي طرح توسعه كشاورزي اختصاص خواهد يافت.
معاون آب، خاک و صنايع وزير جهادکشاورزي در ادامه تاكيد كرد: در طرح توسعه کشاورزي به دنبال توسعه عمودي بخش نيستيم.
وي با تاکيد بر اينکه قسمتي از طرح توسعه کشاورزي به واگذاري زمين اختصاص دارد، عنوان کرد: اگر در نقطهاي از کشور آبي وجود داشته باشد بايد زمينهاي اطراف اين آب براي توليد به کشاورزي اختصاص يابد.
وي با اشاره به اينکه در اين طرح با مجوز دولت اعتبارات آن به طرحهاي نيمه تمام اختصاص مييابد، اضافه کرد: در طرح توسعه کشاورزي با تکميل کردن سردخانهها به دنبال کاهش ضايعات محصولات کشاروزي هستيم.
معاون آب، خاک و صنايع وزير جهادکشاورزي با تاکيد بر اينکه بايد در بحث مصرف آب در بخش کشاورزي 10 درصد صرفهجويي داشته باشيم، به 800 ميليارد تومان اعتبار آبياري تحت فشار در سال گذشه اشاره و عنوان کرد: در سال جاري ميزان اعتبارات آبياري تحت فشار به 1600 ميليارد تومان افزايش يافته است.
سجادي با بيان اينکه 85 درصد از اعتبارات آبياري تحت فشار به صورت بلاعوض به متقاضيان پرداخت ميشود، خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزي طرحهايي در خصوص احداث باغات در اراضي شيبدار وجود دارد که تاکنون به مرحله اجرا نرسيده است و اميدواريم با اعتبارات طرح توسعه کشاورزي شاهد بهرهبرداري از اين باغات باشيم.
وي در ادامه يادآور شد: در صدمين سفر استاني هيات دولت به خراسان رضوي در چهار زيربخش آبياري تحت فشار، شبکههاي آبياري، انتقال آب با لوله تا مزرعه و لايروبي و احياي قنوات 2300 ميليارد تومان اعتبار براي کشاورزي کشور در نظر گرفته شده است.
وي در خصوص بحث لايحه جامع خاک، افزود: عملياتي شدن لايحه جامع خاك ميتواند بسياري از مسائل و مشكلات كنوني را در زمينه خاك كاهش داده و باعث حفظ و بهبود وضعيت خاك شود.
سيدرحيم سجادي با اشاره به اينكه اگر اين لايحه عملياتي شود، آلودگي و تخريب خاك و بسياري از مشكلات موجود در اين زمينه كاهش مييابد، اضافه كرد: در اين لايحه به برخوردهاي قانوني با عوامل و عناصر موثر و مخرب خاك پرداخته شده و زمينه اين برخوردها تسهيل شده است.
معاون آب، خاک و صنايع وزير جهادکشاورزي با بيان اينکه در طي سالهاي گذشته شاهد صادرات خاک کشاورزي از کشور بوديم، گفت: ممنوعيت خروج و صادرات خاكهاي زراعي و مرتعي از كشور خدمتي به حفظ شرايط موجود خاك و آغازگر حفظ خاكهاي موجود است.
منبع : http://isna.ir