کشاورزی روز

( مقالات و تازه های دنیای کشاورزی و محیط زیست )
امروز یکشنبه 12 آذر 1402
کشاورزی روز

طرح خوكفايی برنج كشور در انتظار تاييد وزير جهاد كشاورزی

عضو موسسه تحقيقات برنج كشور از تكميل برنامه راهبردي خودكفايي برنج خبر داد و گفت: اين طرح بايد مورد بررسي و تاييد مقام عالي وزارت جهاد كشاورزي قرار گيرد.

غلامرضا خانكشي‌پور  گفت: در اين برنامه راهبردي كه توسط موسسه تحقيقات برنج تهيه شده است، در صورت حمايت و فراهم كردن شرايط، كشورمان طي سه سال آينده در توليد برنج به خودكفايي خواهد رسيد و از واردات اين محصول بي‌نياز مي‌شود.

وي تصريح كرد: رسيدن به خودكفايي در توليد برنج نيازمند الزاماتي است كه فراهم كردن اين شرايط و الزامات به تنهايي در دست وزارت جهاد كشاورزي نيست بلكه نهاده‌هاي ديگري در اين زمينه دخيل هستند كه تا حمايت و هماهنگي آنها نباشد اين امر حاصل نمي‌شود.

خانكشي‌پور افزود: بخش كشاورزي براي افزايش توليد برنج، ارقام پرمحصول و خوش كيفيت را طي سال‌هاي اخير به كشاورزان معرفي كرده است كه در اين ميان دو رقم گوهر براي استان گيلان و شيرودي براي استان مازندران به جايگاه بازار پسندي رسيده‌اند كه توسعه كشت آنها نيازمند حمايت است اما طي دو سال اخير نرخ‌هاي خريد تضميني كه بايد از سوي بخش بازرگاني اعلام شود ديرهنگام اعلام شده كه تاثيري در ايجاد انگيزه كشاورزان براي انتخاب اين ارقام پرمحصول نداشته است.

عضو موسسه تحقيقات برنج كشور افزود: در بهترين سال كه خريد تضميني انجام شده است بيش از 150 هزار تن خريد دولتي اين محصول را نداشته‌ايم اما اگر نرخ‌هاي خريد تضميني به موقع اعلام شود در انتخاب بذر كشاورزان و گرايش به كاشت ارقام پرمحصول تاثيرگذار خواهد بود اما عملا اعلام ديرهنگام و بي‌موقع نرخ‌هاي خريد تضميني برنج از سوي شركت بازرگاني دولتي طي دوسه سال اخير موجب بي‌تاثيري اين سياست مهم در تحقق امر خودكفايي برنج شده است.

وي گفت: از سوي ديگر با وارداتي بي‌رويه بازار اين محصول از هم پاشيده مي‌شود.

خانكشي‌پور اظهار كرد: اين طرح همه الزامات خودكفايي در توليد برنج در نظر گرفته شده است و اگر مورد حمايت قرار گيرد و هماهنگي بين دستگاهي مربوطه ايجاد شود طي سه سال به خودكفايي خواهيم رسيد.

همچنين مهدي كابلي ـ مديركل دفتر محصولات اساسي غلات، حبوبات و علوفه وزارت جهاد كشاورزي ـ مديريت در نهاده هاي كشاورزي، كاهش هزينه‌هاي توليد و ضايعات را از مهمترين نيازها و مباحث ديده شده در طرح ملي برنج عنوان و اظهار كرده است: كاهش ضايعات برنج، ايران را از واردات ‌بي‌نياز مي‌كند.

به گفته وي با تصويب اين طرح بسياري از مشكلات شاليكاران برطرف مي‌شود.

كابلي توسعه كشت ارقام پرمحصول برنج را از راهكارهاي اساسي براي رسيدن به خودكفايي دانست و گفت: اختصاص كمك‌هاي بلاعوض به كشاورزان براي توسعه كشت دوم در مازندران در راستاي خودكفايي كشور است و تغيير در كشت، فاصله گرفتن از مسير سنتي، تقويت شركت‌هاي خدماتي حمايتي، واگذاري امور به بخش خصوصي براي نظارت در مزارع و اصلاح الگوي كشت را از راهكارهاي لازم براي رسيدن به اين مهم محسوب مي‌شود.

طبق وعده صادق خليليان ـ وزير جهاد كشاورزي ـ قرار بود تا سال 91 در توليد برنج به عنوان محصول استرتژيك كشور خودكفا شويم كه به دلايل مختلف اين سياست جامه عمل نپوشيد.

منبع : خبرگزاری ایسنا

دسته بندی:
برچسب ها : برنج , موسسه تحقيقات برنج , خودكفايي برنج , توليد برنج , خودكفايي در توليد برنج ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد