کاشت و برداشت مکانیزه سیر برای اولین بار در آذربایجان شرقی

رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از کاشت و برداشت مکانیزه سیر برای اولین بار در سطح استان خبر داد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجانشرقی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، جواد زینالی مهر گفت: استفاده از دستگاه مکانیزه کاشت و برداشت سیر برای نخستین بار در استان عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: این دستگاه توان کشت بذرهای حبهای نظیر سیر، باقلا و پیاز زعفران را فراهم کرده و در یک فرایند کاملا مکانیکی، بذور را به صورت حبهای یا پیاز از مخزن توسط موزع صفحهای برداشته و بوسیله شیارهای ایجاد شده توسط شیار بازکنهای فارویی درعمق چهار تا پنج سانتیمتری خاک قرار میدهد.
وی یادآور شد: اتصال دستگاه به تراکتور به صورت کاملاً سوارشونده است و طراحی شاسی و کارندههای آن به گونهای است که امکان اضافه یا کم کردن واحدهای کارنده و در نهایت قابلیت افزایش وکاهش عرض کار دستگاه را فراهم میآورد.
وی افزود: کاهش هزینه کاشت و برداشت محصول، مدیریت زمان، فراهم کردن شرایط برداشت مکانیزه، ایجاد خطوط منظم کشت و تسهیل در بکارگیری سیستمهای آبیاری تحت فشار، امکان تغییر دستگاه به صورت کشت مسطح و جوی پشتهها برای اراضی و به حداقل رساندن ضایعات محصول در حین عملیات کاشت از مزیتهای این دستگاه است.
زینالی مهر گفت: این دستگاه با ایجاد جویهای عریض به اندازه 40 تا 80 سانتیمتر بذر و کود را به صورت خطی کاری در داخل خاک و به فاصله مشخص کشت میکند.
وی ادامه داد: همزمان با این عمل پشتههای کوچکی را ایجاد میکند تا نمک و املاح درون خاک دراثر تبخیر رطوبت به بالای آن انتقال یابد.
رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: با ورود این ادوات به مزارع سیر استان ، شاهد افزایش سطح زیر کشت این محصول و افزایش تولید آن خواهیم بود.
وی افزود: با پرداخت تسهیلات برای خرید ادوات سیرکار، اراضی خرد به اراضی بزرگ تبدیل شده و در نتیجه هزینه تولید کاهش یافته و کشت و تولید سیر در منطقه توسعه مییابد.
وی با بیان اینکه در روش سنتی هزینههای کاشت 53 درصد، داشت 22 درصد و هزینههای برداشت 15 درصد کل هزینهها را به خود اختصاص میدهند افزود: استفاده از ماشینهای سیرکار و سیرکَن باعث کاهش هزینهها واقتصادیترشدن تولید شده و این دستگاه شش ردیفه خطی کار بوده و نخستین مزرعه در شهرستان آذرشهر ، در سطح 1.5 هکتار بوسیله این بذرکار زیر کشت قرار گرفت.
زینالی مهر با اشاره به اینکه در سال جاری تعداد 50 دستگاه بذرکار سیر در سطح استان توزیع شده است، گفت: بیش از 200 هکتار از مزارع سیر در سال جاری با این دستگاه زیر کشت رفته که با بکارگیری این دستگاه در مزارع ، شاهد کاهش 90 درصدی هزینههای تولید سیر خواهیم بود.
قیمت این دستگاه 9 میلیون تومان بوده و این مبلغ برابر هزینههای کارگری کاشت 3 هکتار سیر است.
منبع : خبرگزاری ایسنا
برچسب ها : سیر , دستگاه بذرکار سیر , ماشینهای سیرکار , افزایش تولید سیر , دستگاه مکانیزه کاشت و برداشت سیر ,