تولید بیش از 90 هزار قطعه بلدرچین در آذربایجان شرقی

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، از تولید 90 هزار و 100 قطعه بلدرچین به صورت مولد و گوشتی در سطح استان خبر داد.
غفور عبداللهی در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه این میزان بلدرچین در شهرستانهای بناب، سراب، شبستر و ملکان وهمچنین درقالب مشاغل خانگی، حاصل و به بازارهای مصرف عرضه میشود، گفت: گوشت ماکیان به عنوان منبع پروتئین حیوانی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایهگذاری زیادی روی صنعت پرورش ماکیان از جمله بلدرچین انجام گرفته است و در این راستا، برنامهریزیهای لازم جهت توسعه پرورش بلدرچین در آذربایجان شرقی در قالب طرح توسعه بخش کشاورزی در شرف انجام است.
وی با اشاره به این موضوع که پرورش بلدرچین برای بهرهبردارانی که تمایل دارند، آن را به صورت صنعتی پرورش دهند نیز دارای منافع بسیاری است، افزود: دوره کوتاه جوجهکشی(17 تا 18 روز)، رشد سریع و بلوغ زودرس(35 روزگی)، میزان تخمگذاری بالا (فاز فعال تخمگذاری طولانی)، نیاز به محیط پرورش کوچک، مقاومت بالا در برابر بیماریها و قیمت مناسب جهت عرضه مخصوص گوشت و تخم به بازار، از جمله دلایل اقتصادی بودن پرورش این پرنده بوده و با توجه به ارزش بیولوژیکی پروتئین موجود در گوشت آن که به تقریب 3،91 درصد است، توجیه اقتصادی تولید این محصول را در سطح بالایی قرار میدهد.
عبداللهی با بیان اینکه نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین 5 تا 10درصد بیشتر از سایر پرندگان است، گفت: به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا متخصصان برای افراد مسن و ازکار افتاده که احتیاج مبرمی به ترمیم سلولهای ازدست رفته بافتهای خود دارند، مصرف گوشت بلدرچین را تجویز میکنند و از طرف دیگر به دلیل وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده، برای بیماریهایی چون آسم، تشنج، فشارخون بالا، ضعف اعصاب یا درمواردی ناراحتیهای روانی و همچنین بیخوابی مفیدی باشد.
وی افزود: گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین ب6، روی، آهن و سلنیوم است؛ تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ از مزه بهتری برخوردار بوده و به علت کراتن خاصی که در آن ذخیره شده است، در درمان بیماری آسم تأثیر مفیدی داشته و ازطرف دیگر، به علت غنی بودن ازویتامین ب، در درمان بیماریهای عصبی موثر بوده و تخم بلدرچین نیزبه علت وجود آمینواسیدهای فراوان، در تغذیه کودکان و بیماران بسیارموثر است.
ایستگاه تحقیقات شهرستان بناب با دارا بودن یک واحد جوجه کشی بلدرچین به ظرفیت 8 هزار و100 قطعه، واحد تولیدی بخش خصوصی در صوفیان از توابع شهرستان شبستر با ظرفیت 2 هزار قطعه مولد و40 هزار قطعه گوشتی، همچنین واحد تولید بلدرچین در شهرستان ملکان با ظرفیت 5 هزار و500 قطعه از مراکز فعال پرورش بلدرچین در آذربایجان شرقی به شمار میروند.
یک واحد تولیدی نیز با ظرفیت تولید 3300 قطعه مولد و 50 هزار قطعه گوشتی در شهرستان سراب، در حال حاضر غیر فعال است.
افزایش آگاهی ازمزایای بالای استفاده از این محصول ممتاز غذایی، علاوه بر تضمین ارتقای سلامتی افراد جامعه، تولیدکنندگان را در افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی تشویق خواهد کرد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
برچسب ها : بلدرچین , ماکیان , پرورش ماکیان , پرورش بلدرچین ,