کشاورزی روز

( مقالات و تازه های دنیای کشاورزی و محیط زیست )
امروز دوشنبه 13 آذر 1402
کشاورزی روز

راه‌اندازی مرکز پرورش بچه‌ماهی قزل‌آلا با کمک فرانسوی‌ها در استان لرستان

به گزارش کشاورزی روز به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران با کمک شرکت‌های فرانسوی، مرکز پرورش بچه‌ماهی قزل‌آلا در استان لرستان ایجاد شده که در مرحله تولید انبوه است.

با کمک شرکت‌های فرانسوی، مرکز پرورش بچه‌ماهی قزل‌آلا در استان لرستان ایجاد شده که در مرحله تولید انبوه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران درباره برنامه‌های این سازمان در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: برای افزایش تولید داخلی، نیازمند ارتباط با کشورهای مختلف هستیم، به‌ویژه آنکه سالانه ۳۰۰ میلیون عدد تخم چشم‌زده قزل‌آلا باید وارد کنیم.

دکتر حسن صالحی افزود: برای اجرایی شدن اهداف آبزی‌پروری در کشور، نیاز یک میلیارد عدد تخم چشم‌زده در سال از کشورهای فرانسه و نروژ برنامه‌ریزی‌هایی تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به این که ایران در زمینه قزل‌آلا دارای جایگاه است، خاطرنشان کرد: در صنایع پرورشی و پساب مزارع، استفاده از روش‌های اصلاح نژادی در ماهی قزل‌آلا و سایر روش‌ها نیازمند آن هستیم که از دانش سایر کشورها استفاده کنیم.

دکتر صالحی ادامه داد: در فضای بعد از برجام نیاز داریم که دانش و تکنولوژی روز دنیا در راستای توسعه پایدار به کشور وارد شود و شرکت‌های خارجی نیز در این زمینه علاقه‌مندی‌های خود را نشان دادند.

وی تصریح کرد: افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در ایران در حال انجام است، به‌گونه‌ای که در سال گذشته با مشارکت فرانسوی‌ها در جزیره قشم، مرکز پرورشی برای تولید بچه‌ماهی ایجاد شد که امیدواریم به‌زودی شاهد راه‌اندازی چنین مرکزی در استان لرستان با همکاری شرکت‌های فوق باشیم.

دکتر صالحی یادآور شد: در برنامه ششم توسعه برای اجرای برنامه‌های آبزی‌پروری، پرورش ماهی در قفس، تولید و صادرات خاویار، نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی، فرانسوی و نروژی هستیم.

صادرات آبزیان به ۶۰۰ میلیون دلار در پایان برنامه ششم می‌رسد

رئیس سازمان شیلات ایران تأکید کرد: در راستای اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی نیز توسعه آبزی‌پروری، پرورش ماهی در قفس و میگو با رویکرد صادراتی از اولویت‌های این سازمان است؛ به‌گونه‌ای که در سال گذشته بیش از ۳۰۰ میلیون دلار محصول آبزی‌پروری صادر شد که در برنامه ششم توسعه، این رقم به ۶۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.

وی اظهار داشت: در افق ۱۴۰۴ نیز برنامه صادرات یک میلیارد دلاری آبزی‌پروری در دستور کار است.

دکتر صالحی همچنین گفت: به‌عنوان مثال پرورش ماهی در قفس به عدد ۲۰۰ هزار تن در سال پایانی برنامه ششم توسعه خواهد رسید و در این راستا هشت‌هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری داشتیم که ۲۰ تا ۲۵ درصد آن با سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور انجام شد.

وی در ادامه افزود: بیش از ۱۰۰ میلیون تخم چشم‌زده قزل‌آلا نیاز داریم تا بتوانیم به اهداف مورد نظر برسیم.

توقف تجاری خاویار تا سال ۲۰۱۷ میلادی

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره خاویار خاطرنشان کرد: صید تجاری استحصال خاویار دریای خزر از سال ۲۰۱۰ میلادی متوقف شد و بر اساس اجلاس مشترک برگزارشده در قزاقستان، توافق برای ادامه این توقف تا سال ۲۰۱۷ ادامه خواهد داشت.

دکتر صالحی ادامه داد: تولید خاویار پرورشی در کشور انجام می‌شود، به‌گونه‌ای که در سال گذشته دو تن خاویار پرورشی در کشور تولید و بیش از یک تن آن صادر شد.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی شده است که امسال بیش از ۱,۵ تن خاویار پرورشی صادر شود.

دکتر صالحی درباره واردات تخم چشم‌زده از کشورهای دیگر به‌غیر از فرانسه یادآور شد: انگلستان، آمریکا، اسپانیا و نروژ کشورهایی هستند که برای تأمین تخم چشم‌زده قزل‌آلا، واردات از آنها انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: سالانه یک میلیارد عدد تخم چشم‌زده قزل‌آلا نیاز داریم که ۵۰ درصد آن از طریق واردات تأمین می‌شود.

دکتر صالحی در پایان اظهار داشت: امیدواریم تا پایان برنامه‌های توسعه‌ای بتوانیم ۸۰ درصد نیازمان به تخم چشم‌زده را در داخل کشور با کمک شرکت‌های ایرانی و سرمایه‌گذاری خارجی‌ها تأمین کنیم .

دسته بندی:
برچسب ها : تولید خاویار پرورشی در کشور , تولید خاویار پرورشی , خاویار پرورشی , افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در ایران , آبزی‌پروری , سازمان شیلات ایران , مرکز پرورش بچه‌ماهی قزل‌آلا در استان لرستان , استان لرستان , فرانسه , مرکز پرورش بچه‌ماهی قزل‌آلا , پرورش بچه‌ماهی قزل‌آلا , بچه‌ماهی قزل‌آلا , قزل‌آلا ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد