تولید ذغال از 10 هزار هکتار جنگل خشکیده بلوط

در راستای انجام عملیات بهداشتی و قطع درختان آلوده، 10 هزار هکتار از جنگلهای خشکیده بلوط در محل تبدیل به ذغال شدند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اعلام این خبر گفت: پدیده خشکیدگی بلوطها که چندی است جنگلهای زاگرسی را مورد تهدید قرار داده است، در سطحی معادل 170 هزار هکتار پیشرفت کرده و باعث خسارت به درختان شده است.
خداکرم جلالی افزود: بنا به پیشنهاد محققان و کارشناسان، انجام عملیات بهداشتی و قطع درختان آلوده برای جلوگیری از اشاعه بیماری و مقابله با آفات زمستانگذران توصیه شده است.
وی خاطرنشان کرد: در برخی از مناطق، شدت بیماریهای قارچی به قدری گسترده بود که مجبور شدیم در محل نسبت به امحاء درختان اقدام کنیم.
جلالی ادامه داد: در برخی از مناطق کشور که دمای هوا به منفی 20 درجه سانتیگراد رسیده است، آفاتی همچون سوسکهای چوبخوار زمستانگذران که در درختان خشکیده لانه کرده بودند و لاروهای شتهها از بین رفتند و بررسیها برای وضعیت درختان خشکیده بلوط زاگرسی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: بر اساس آسیبی که پدیده خشکیدگی بلوط به جنگلهای زاگرس وارد کرده است، عملیات مختلف در منطقه در حال انجام است که تاکنون سطح 10 هزار هکتاری عملیات بهداشتی انجام شده و برای سایر سطوح نیز عملیات پیشرفت خواهد کرد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره وضعیت بارشهای اخیر در استانهای شمالی و تأثیر آن بر درختان جنگلی یادآور شد: بر برخی از مناطق که دمای هوا با افت شدید روبهرو بوده، برخی از آفات زمستانگذران جنگلی از بین رفتند و برای درختان برگپهن نیز مشکلی بهوجود نیامد.
جلالی تأکید کرد: در برخی از مناطق، سنگینی برف باعث شکستگی در درختان شده است که هنوز برآورد خسارتی در این باره نشده است.
وی اظهار داشت: تعیین خسارتهای مربوط به بارش برف هفته گذشته و میزان تأثیر افت دما در مناطق مختلف در حال بررسی است.
منبع : خبرگزاری ایانا
برچسب ها : 10 هزار هکتار از جنگلهای خشکیده بلوط در محل تبدیل به ذغال شدند , جنگلهای خشکیده بلوط , پدیده خشکیدگی بلوطها که , جنگلهای زاگرس ,