close
تبلیغات در اینترنت
خرید دامنه
ذبح دام با نظارت دامپزشک در جایگاه‌های مخصوص ذبح دام در کشور انجام می شود

کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز سه شنبه 03 اردیبهشت 1398

ذبح دام با نظارت دامپزشک در جایگاه‌های مخصوص ذبح دام در کشور انجام می شود

معاون سازمان دامپزشکی اعلام کرد که در آستانه عید قربان اکیپ‌های سیار نظارت و جایگاه‌های مخصوص ذبح دام در کشور فراهم شده و مردم برای حفظ سلامت خود و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و بیماری‌های عفونی دامی باید دام خود را با نظارت کامل دامپزشکان حاضر در این مراکز انجام دهند.

به گزارش کشاورزی روز به نقل از ایسنا ، مسعود هاشم‌زاده اظهار کرد: اکیپ‌های سیار نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دام مانند هر ساله در این ایام که نزدیک به عید قربان است حالت آماده‌باش دارند و از سوی دیگر جایگاه‌های مخصوصی طبق معمول برای ذبح دام در نظر گرفته شده است و مردم باید برای حفظ و ارتقای سلامت خود و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دام‌های قربانی خود را در این جایگاه‌ها و تحت نظارت دامپزشکان حاضر در مکان‌های مشخص ذبح کنند، چرا که دام قبل از ذبح باید معاینه شود و گوشت آن نیز تحت نظارت و بازرسی دامپزشکان قرار گیرد.

وی با بیان این‌که گوشت آلوده یا گوسفند بیمار می‌توان ذابح و مصرف‌کنندگان را با مخاطرات زیادی از جمله بیماری درگیر کند، افزود: عدم رعایت اصول بهداشتی هنگام ذبح ممکن است ذابح را با مشکل و مخاطره مواجه کند که این مساله در کشور چندان رعایت نمی‌شود، در حالی که اگر به عنوان مثال قصاب یا ذابح اصول بهداشتی را رعایت نکنند و دستکش نداشته باشند، بیماری همان تب خونریزی‌دهنده امکان انتقال دارد یا این‌که بیماری شاربون یا سیاه‌زخم گرچه یک بیماری کنترل شده است، اما می‌تواند مانند تب مالت به انسان سرایت کند، بنابراین نباید این نکات از سوی مردم نادیده گرفته شود.

وی گفت: به هیچ وجه نباید خون‌آبه و احشاء غیرقابل مصرف دام را پس از ذبح دور ریخت یا در زباله‌های شهری انداخت، بلکه اگر مردم بخواهند اصول بهداشتی را رعایت کنند باید دام خود را در مراکز و جایگاه‌های تعیین شده ذبح کنند تا در همانجا خون‌آبه و دیگر ضایعات دام پس از ذبح جمع‌آوری و معدوم شود.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی اظهار کرد: ایده‌آل‌ترین شرایط برای ذبح دام و قربانی‌کردن در عید قربان این است که مردم دام خود را به کشتارگاه‌ها ببرند و در آنجا پس از ذبح لاشه خود را تحویل بگیرند و به عنوان قربانی استفاده کنند، اما این شرایط ایده‌آل هم‌اکنون در کشور فرهنگ‌سازی نشده و توصیه می‌شود به توصیه‌های سازمان دامپزشکی توجه کنند و دام خود را در جایگاه‌های مشخص شده و تحت نظارت سازمان دامپزشکی ذبح کنند.

دسته بندی: خبر,دامپروری,
برچسب ها : عید قربان , سازمان دامپزشکی , جایگاه‌های مخصوص ذبح دام , خون‌آبه و احشاء غیرقابل مصرف دام , شرایط برای ذبح دام و قربانی‌کردن در عید قربان , جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام , بیماری‌های عفونی دامی ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد