کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز شنبه 29 شهریور 1399

افزایش کیفی و کمی گندم خریداری شده از کشاورزان در سال 94

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اخبار مربوط به استفاده از جوهر قند در تولید آرد و نان، استفاده از این ماده شیمیایی را بازی با سلامت مردم و عملی غیرمجاز دانست.


 دکتر قنبری عوارض ناشی از استفاده جوهر قند در تولید نان را بسیار خطرناک اعلام کرد و از دستگاه‌های نظارتی به‌خصوص معاونت غذا و دارو، استانداری‌های سراسر کشور و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان خواست تا ضمن تشدید بازرسی‌ها، از این کار غیرقانونی و آسیب‌زا جلوگیری کنند.


وی افزود: جوهر قند (سدیم دی تیونیت یا بلانکیت) ترکیبی از اکسیژن، گوگرد و سدیم است و کاربرد صنعتی داشته و از این ماده شیمیایی در صنعت رنگرزی و برای سفید کردن قند درکارخانجات قند استفاده می‌شود؛ اما زمانی که به عنوان افزودنی به نان یا آرد اضافه و وارد بدن انسان شود، سبب عدم هضم و جذب مواد مغذی شده و مانع عملکرد مطلوب آنتی اکسیدان‌های ضدسرطانی در بدن می‌شود.


دکتر قنبری با بیان این که بالا بردن سرعت تولید بهانه برخی نانوایان متخلف برای استفاده از مواد غیرمجاز شده، اظهار داشت: در گذشته استفاده از جوش شیرین در تهیه خمیر و نان مرسوم بود، اما این ماده نیز به دلیل این که مضر و تهدید کننده سلامت مردم بود، از سوی ما ممنوع و نانوایان ملزم به استفاده از خمیر مایه در تولید نان شدند.


مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اظهار تاسف از اقدام اخیر برخی کارخانجات آردسازی و نانوایان در به خطر انداختن سلامت مردم، تاکید کرد: سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، استاندارد و غذا و داروی  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان ناظرین کمی و کیفی تولید مواد غذایی و نان در صورتی که واحدی را به عنوان متخلف گزارش کنند، این شرکت نیز با اهرم‌های تنبیهی خود از جمله کاهش و یا قطع سهمیه آرد، خاطیان را مجازات خواهدکرد.


وی ابراز کرد: نان قوت غالب و اصلی کشور بوده و بخش عمده‌ای از ویتامین و پروتئین مورد نیاز مردم را تامین می‌‌کند؛ به همین دلیل نه تنها مواد غیرمجاز و مضر بایستی از چرخه‌ تهیه این ماده غذایی خارج شود، بلکه لازم است با غنی کردن، نانی سرشار از ریزمغذی‌ها را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داد. 


دکتر قنبری، نقش مراجع قضایی را در جلوگیری از تخلفات، پیشگیرانه دانست و اظهار کرد: مراجع قضایی نیز باید برای واحدهایی که با سلامت مردم بازی می‌کنند، شدیدترین مجازاتها را پیش‌بینی و تعیین کنند.


وی افزود: نقش اتحادیه‌ها و انجمن‌های آرد و نان کشور در خصوص این موضوع که به طور مستقیم با این واحدها در ارتباط هستند، موثر است. این اتحادیه‌ها و انجمن‌ها نه تنها نباید اجازه اعمال متخلفانه را به تولید‌کنندگان آرد و نان بدهند، بلکه باید در راستای ارتقای کیفیت، بهداشت و سلامت در بخش تولیدات آرد و نان نیز گام بردارند.


مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، نقش مردم و مصرف کننده را نیز در بروز و ظهور تخلفات این چنینی در حوزه‌ نان موثر قلمداد کرد و افزود: متاسفانه در سالیان اخیر عادت غذایی مردم تغییر کرده و بیشتر مصرف‌کنندگان به دنبال نان سفید و روشن هستند و این مسئله زمینه سودجویی افراد را در زمینه استفاده غیر مجاز از مواد شیمیایی در تولید نان فراهم می‌آورد.


این مسوول تصریح کرد: مردم و دستگاه‌های نظارتی ‌باید نسبت به این نوع تخلفات حساسیت نشان دهند تا جامعه از نان کیفی و مطلوب و مرغوب برخوردار شود. 


قنبری در بیان اقدامات و فعالیت‌های این شرکت با رویکرد ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان، به خرید تضمینی گندم‌های با کیفیت در سال جاری اشاره کرد و گفت: خرید تضمینی گندم در کشور هم اکنون ادامه دارد و تاکنون 4.3 میلیون تن گندم در مجموع با میانگین افت مفید و غیر مفید کمتر از 3 درصد خریداری کرده‌ایم که نشان دهنده کیفیت بالای این گندم‌ها و افزایش کمی 19 درصدی نسبت به سال گذشته است.


منبع : سایت وزارت جهاد کشاورزی 

دسته بندی: خبر,کشاورزی,
برچسب ها : افزایش کیفی و کمی گندم خریداری شده از کشاورزان , گندم , جوهر قند در تولید آرد , استفاده از جوهر قند در تولید آرد و نان , سدیم دی تیونیت یا بلانکیت , جوهر قند , اقدام اخیر برخی کارخانجات آردسازی و نانوایان در به خطر انداختن سلامت مردم ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد