کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز چهارشنبه 02 فروردین 1402
کشاورزی روز

خیار آلوده‌ترین و انار سالم‌ترین محصولات کشاورزی ایران در سال 94

رییس سازمان حفظ نباتات کشور میزان سم مصرفی در تولیدات کشاورزی ایران را نصف میانگین جهانی عنوان و اعلام کرد که خیار با سه درصد آلودگی، پرمخاطره‌ترین محصول کشاورزی است.

 محمدعلی باغستانی میبدی گفت: بیشترین مبارزه شیمیایی و استفاده از سم برای محصولاتی مانند گندم و برنج است در حالی که برای تولید محصولاتی مانند انار، کیوی، انجیر و... از هیچ سمی استفاده نمی‌شود.

به گفته وی میزان مصرف سم در تولید محصولات کشاورزی طی 20 سال اخیر یک سوم کاهش یافته و از 30 هزار تن در سال به 21 هزار تن رسیده است و همه سموم مصرفی تایید شده در سایت سازمان حفظ نباتات موجود است.

باغستانی که پیش از این نیز به عنوان محقق گیاه پزشکی فعالیت می‌کرد و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور است، میزان آلودگی برنج را از نظر بالا بودن میزان باقی مانده سموم، نیترات و فلزات سنگین را بر اساس گزارش وزارت بهداشت حدود 2.7 درصد اعلام و اظهار کرد: براساس قانون وظیفه پایش و ارزیابی باقی‌مانده‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و اگر محصول آلوده‌ای مورد شناسایی قرار گیرد، این وزارتخانه است که نباید اجازه عرضه آن را در بازار بدهد.

 رییس سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: اگر محصول کشاورزی به دلیل بالا‌ بودن باقی‌مانده‌های سموم و کودهای شیمیایی امحاء شد و از بین رفت باید بیمه تضمین کیفیت تولید و خسارت کشاورز از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت شود اما تاکنون این قانون از سوی وزارت بهداشت اجرایی نشده و این وزارتخانه هنوز آیین‌نامه اجرای آن را تهیه نکرده است.

 وی ضمن بیان اینکه وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برخورد با محصولات کشاورزی آلوده است، اظهارکرد: به دلیل مسائل ناشی از تحریم‌های غرب 90 درصد سموم وارد شده به کشور به صورت سموم آماده مصرف یا ماده تکنیکال سم از مبدا هند و چین تامین می‌شود که البته از نظر سلامت و کیفیت همه سموم وارداتی به کشور در هیات نظارت بر سموم با عضویت همه دستگاه‌های متولی مورد تایید قرار می‌گیرد.

 باغستانی گفت: امسال شعار سازمان ملل غذای سالم از مزرعه تا سفره است که لازمه غذای سالم سموم، کودها و عناصر سنگین و مسائل پس از برداشت محصولات کشاورزی است که می‌تواند روی سلامت این محصولات تاثیر بگذارد.

 رییس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: کود و عناصر سنگین در حوزه موسسه تحقیقات خاک و آب و معاونت زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است اما سم به سازمان حفظ نباتات برمی‌گردد.

 باغستانی خاطرنشان کرد: گذشتگان ما در زمینه‌ سم قوانین محکم و خوبی را به عنوان قانون حفظ نباتات کشور پیش‌بینی کرده‌اند که در سال 1346 مصوب شد، چراکه در این قانون تاکید شده هیاتی به نام هیات نظارت بر سموم باید تشکیل شود و اگر قرار باشد سمی به کشور وارد شود تنها وزارت جهاد کشاورزی در نظارت آن نقش ندارد بلکه سازمان حفظ نباتات به عنوان نماینده این وزارتخانه در زمینه کنترل آفت یکی از اعضای هیات نظارت بر سموم است.

میزان آلودگی برنج اعلام شد

 به گفته باغستانی برهمین اساس در آخرین گزارش وزارت بهداشت در آموزش پزشکی کشور میزان باقی‌مانده سموم، نیترات و فلزات سنگین در برنج تولید شده در کشور به 2.7 درصد رسیده است که البته این عدد جمع سه باقی‌مانده مذکور در برنج تولید داخل است.

 وی تصریح کرد: گرچه حساسیت نشان دادن وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور در پایش سلامت قابل تقدیر است اما این انتقاد وارد است که چرا برای پایش برنج، این محصول را به صورت خشک از بسته‌بندی‌های برنج خارج و آزمایش کرده است در حالی که مصرف برنج به صورت خشک نبوده و چندین‌بار قبل از پختن شسته می‌شود بنابراین میزان بقایای سم باید در برنج پخته شده محاسبه و ارزیابی شود.

کدام محصول کشاوزری کمترین و بیشترین مصرف‌کننده سم است؟

 رییس سازمان حفظ نباتات کشور درباره میزان مصرف سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی گفت: بیشترین محصولی که برای مبارزه با آفات آن سم‌پاشی می‌شود، گندم است و سازمان حفظ نباتات بسیار به این محصول استراتژیک تاکید تاکید دارد و برنج پس از گندم در ردیف بیشترین مصرف‌کننده‌های سم ااست اما به عنوان مثال در انار اصلا سم‌پاشی وجود ندارد و محصولاتی مانند انجیر، گردو و سیب در مناطق کوهستانی سم‌پاشی نمی‌شوند به عنوان مثال در برخی مناطق ارومیه که محصول ارگانیک تولید می‌شود نتوانسته‌ایم این محصولات را آنطور که باید به بازار معرفی کنیم و به عنوان مثال در میوه‌ها، مرکبات و به ویژه مرکبات تولید شده در جنوب کشور بسیار کمتر از دیگر میوه‌ها سم‌پاشی می‌شوند.

منبع : خبرگزاری ایسنا

 

 

دسته بندی: خبر,کشاورزی,
برچسب ها : خیار , انار , میزان آلودگی محصولات کشاورزی اعلام شد , میزان مصرف سم در تولید محصولات کشاورزی , سم در تولید محصولات کشاورزی , محصولات کشاورزی , سازمان حفظ نباتات کشور , میزان سم مصرفی در تولیدات کشاورزی ایران , کیوی , انجیر , برنج , غذای سالم از مزرعه تا سفره , موسسه تحقیقات خاک و آب , معاونت زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی , میزان آلودگی برنج اعلام شد , کدام محصول کشاوزری کمترین و بیشترین مصرف‌کننده سم است , گردو , سیب , گندم ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد