کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز جمعه 04 مهر 1399

راه اندازي دبيرخانه شوراي عالي سلامت و امنيت غذا در ایران

وزیر بهداشت گفت: نخستین اقدام در وزارت بهداشت برای ارتقای کیفیت و سلامت غذا، راه اندازی دبیرخانه و تقویت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است.

دکتر سید حسن هاشمی پس از همایش روز جهانی غذا در سالن اجلاس سران در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: این شورا به ریاست رییس جمهور و جمعی از وزرا تشکیل می شود و امیدواریم بتوانیم همکاری های بین بخشی را برای ارتقای سلامت انسان ها که غذا نقش زیادی در حفظ آن دارد، بیشتر کنیم.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار واحد مرکزی خبر که پرسید برای کاهش و استانداردسازی استفاده از سموم کشاورزی و در پی آن ارتقای امنیت غذا برنامه ای دارید؟ گفت: اندازه گیری سموم در محصولات کشاورزی یکی از چالش های کشور ماست و امکانات ما در اندازه گیری این سموم ساده و اولیه است.

دکتر هاشمی با بیان این که هنوز درباره موضوع سموم مطالعه می کند؛ افزود: بدون شک با وزیر جهاد کشاورزی در این باره تصمیم هایی خواهیم گرفت.

بنابراین گزارش، وزیر بهداشت همچنین در سخنرانی خود در مراسم روز جهانی غذا تاکید کرد: سوء تغذیه باعث ضعف ایمنی بدن و ابتلا به بیماری های عفونی می شود و این یک دور باطل ایجاد می کند زیرا ابتلای مکرر به بیماری های عفونی نیز انسان را به سوء تغذیه می کشاند.

وی گفت: سیاستمداران به ویژه مسئولان بهداشت و درمان در کشورهای توسعه یافته، توجه زیادی به سلامت و امنیت مواد غذایی دارند زیرا بی توجهی در این زمینه می تواند موجب تلفات انسانی و زیان های اجتماعی و اقتصادی فراوان شود.

دکتر هاشمی افزود: چند سالی است که بیماری های مشترک انسان و دام در جهان به خصوص در کشورهای اروپایی مشکلات زیادی ایجاد کرده است به طوری که در کشورهای صنعتی هر سال30درصد مردم به بیماری های ناشی از مواد غذایی مبتلا می شوند و20 نفر از هر یک میلیون نفر جان خود را به علت آلودگی غذا از دست می دهند.

وی با اشاره به این که مشکلاتمان در زمینه ایمنی غذا و امنیت سلامت غذایی مردم کم نیست گفت: به این مشکلات اشاره نمی کنم زیرا ممکن است موجب نگرانی شود اما بدانید که در وزارت بهداشت با همکاری و درایت مسئولان سازمان غذا و دارو تلاش می کنیم تعریف های جدیدی درباره غذای مردم ارائه کنیم و با همکاری شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور و دیگر همکاران در هیئت دولت، تصمیمات اساسی را برای ارتقای سلامتی غذای مردم، اتخاذ کنیم.

وزیر بهداشت یکی از این تصمیمات را که به زودی اجرایی خواهد شد، راه اندازی سامانه های الکترونیکی اعلام کرد که با یکسان سازی شاخص های سلامت و امنیت غذا، موجب شفاف سازی و روان سازی فعالیت تولید کنندگان غذا خواهد شد و به آنها کمک می کند.

منبع : خبرگزاری ایانا

دسته بندی: خبر,صنایع تبدیلی,
برچسب ها : دبیرخانه و تقویت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی , بیماری های مشترک انسان و دام , ایمنی غذا و امنیت سلامت غذایی ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد