فیسالیس - Physalis

میوه فیسالیس تركیبی از طعم میوه های توت فرنگی، گیلاس، كیوی و آناناس است كه به دلیل طعم خوش و بی نظیرش در كشورهای اروپایی و آمریكایی طرفداران زیادی دارد.
بر اساس آمار جهانی، میوه فیسالیس در هر هكتار بین 22 تا 36 تن تولید می شود كه هر 100 گرم آن در بازار به قیمت سه تا چهار هزار تومان به فروش می رسد.
این میوه بدون نگهداری در یخچال بیش از 10 روز ماندگاری دارد و در صورت نگهداری در یخچال حدود 2 ماه مدت زمان ماندگاری این میوه نیز افزایش می یابد.
این میوه یكی از غنی ترین منابع طبیعی آنتی اكسیدان ها و سرشار از ویتامین های A - E - C - P - F است و بدن انسان را در مقابل خنثی سازی رادیكال های آزاد كه موجب بروز بیماری هایی همچون سرطان، سكته قلبی، پروستات، آسم و آلرژی می شود، حفاظت می كند.
از میوه فسالیس در تهیه كرم های آرایشی نیز استفاده می شود همچنین مصرف این میوه تاثیر بسزایی در شادابی و طراوت پوست و تقویت قوای جنسی دارد.
فیسالیس میوه استوایی بومی امازون بوده است که در افریقا و اسیا یافت می شود.بوته های این میوه تا ارتفاع 1متر رشد می کنند و دارای بوته های کوچک مخملی کرم رنگ 3 گوش است فیسالیس میوه نارنجی رنگ متمایل به زرد دارد هر بوته در صورت نگهداری صحیح قادر به تولید 2 یا 5 کیلو میوه است.
خواص:تقویت کننده قوی سیستم دفاعی بدن است،خاصیت ضد سرطانی،ضد باکتری و ضد ویروسی دارد.دم کرده ان برای درمان اسم موثر است،این میوه برای بیماری های پوستی خاصیت ضد التهابی و ضد غفونی کننده دارد.برگهای ان برای درمان مالاریا هپاتیت ،روماتیسم و ناراحتی کبدی مورد استفاده قرار می گیرد.منبع الی انتی اکسیدان و غنی از ویتامین aec و بتاکاروتن است.ویتامین p موجود در ان به بدن در جذب ویتامینc کمک می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.ویتامین های bکمپلکس در این میوه مانند تیامین برای سوخت و ساز سالم بدن پوست چشم و مغز لازم است پکتین نوعی فیبر موجود در این میوه است که کاهش دهنده کلسترول است.فیسالیس غنی از مواد معدنی مانند اهن پتاسیم فسفر سیلیکون و منیزیم است.
منبع : http://www.iana.ir