کشاورزی روز

( کشاورزی - محیط زیست - دامپروری - شیلات )
امروز یکشنبه 05 بهمن 1399

استان یزد سومین تولید‌کننده زعفران کشور در سال 91

استان یزد با تولید سالانه سه تن زعفران، پس از استان‌های خراسان‌رضوی و خراسان جنوبی، رتبه سوم تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است.

 

 

سطح زیر کشت محصول زعفران در استان یزد 600 هکتار است که از شهرستان طبس و بهاباد می‌توان به عنوان مناطق عمده تولید این محصول در استان نام برد.

 

متوسط برداشت زعفران در هر هکتار در استان یزد 5.4 کیلوگرم است و پیش‌بینی می‌شود امسال سه تن زعفران از مزارع استان برداشت شود.

 

مناطق عمده کاشت و توسعه این محصول در شهرستان طبس و بخش‌های دستگردان و دیهوک این شهرستان است به طوری که با توجه به شرایط مناسب این مناطق و تلاش کشاورزان این شهرستان در سال زراعی 91 - 90، زعفران کار نمونه استان با عملکرد 14 کیلوگرم زعفران خشک در هکتار از شهرستان طبس انتخاب و معرفی شد.

 

بخشی از زعفران تولیدی استان در مناطق مذکور فرآوری و مابقی به صورت گل به استان‌های همجوار صادر می‌شود؛ البته تغییرات در قیمت، نبود صنایع بسته‌بندی و تسهیلات برای تهیه پیازهای مرغوب از مهمترین مشکلات این بخش است.

 

گیاه زعفران، شش گلبرگ بنفش رنگ و سه رشته کلاله قرمز رنگ دارد که قسمت مورد استفاده آن همان کلاله است.

 

زعفران، آرام‌بخش، اشتها‌آور، پیشگیری‌کننده از بیماری‌های قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است.

 

از گیاه زعفران در درمان آسم، بیماری‌های پوستی و چشم، عفونت ادراری، یرقان، رفع نفخ شکم، معده درد و کم خونی نیز استفاده می‌شود.

 

یادآور می‌شود؛ زعفران یکی از مناسب‌ترین گیاهان مناطق کم آب است که برداشت آن از نیمه دوم آبان‌ماه در استان یزد آغاز شده و تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.

منبع : خبرگزاری ایسنا

دسته بندی: خبر,کشاورزی,
برچسب ها : زعفران , تولید زعفران در یزد , ولید زعفران , خواص زعفران ,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد