معرفی ایران از سوی سازمان ملل به عنوان کشور موفق در بیابانزدایی

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها ،مراتع و آبخیزداری کشور در جریان بازدید کارشناسان خارجی از طرحهای اصفهان گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای موفق در کنترل بیابان زایی معرفی شده است.
در راستای همکاری منطقهای ، کارشناسان کشورهای همسایه ایران از پروژههای بیابانزدایی این اداره کل بازدید کردند و در جلسهای مشترک به تبادل نظر پرداختند.
مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور دراین برنامه گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای موفق در کنترل بیابان زایی است، به همین دلیل به پیشنهاد سازمان ملل و موافقت کشورمان نمایندگانی از کشورهای استرالیا ، پاکستان ، هندوستان ، نیجر ، سوریه و عراق در تهران حضور یافته و درکارگاه آموزش بین المللی مقابله با بیابانزایی شرکت نمودند.
عباس کارگر افزود : استان اصفهان سال گذشته مقام اول ارزیابی عملکرد درکشور را کسب نمود، لذا این استان مکان مناسبی بود، تا عرصه های بیابانی و پروژه های اجرایی آن که توانسته 300 هزار هکتار جنگل دست کاشت ایجاد کند، مورد بازدید قرارگیرد.
فیض الله رهنما مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان نیز گفت : حدود 4درصد از وسعت استان اصفهان را جنگل های طبیعی ، 30 درصد را بیابان و 59 درصد را مراتع به خود اختصاص داده است. رهنما متوسط بارندگی استان اصفهان را 135 میلی متر اعلام کردو اظهار داشت : 78 درصد از منابع آبی استان زیرزمینی و 22 درصد را منابع سطحی تشکیل داده است که از مجموع 7میلیارد و 500 میلیون متر مکعب منابع آبی استان 6 میلیارد و 500 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و بقیه در بخش شرب و صنعت به مصرف می رسد .
وی هدف از اجرای عملیات آبخیزداری را کنترل فرسایش و جلوگیری از ورود رسوب به مخازن سدها برشمرد و گفت : ۲۲درصد از رسوب ورودی به حوزههای دارای سد کنترل شده است، همچنین در حوزه هایی که فاقد سد است، موفق شده ایم 21 درصد روان آبها را استحصال و آثار خشکسالی کاهش یافته است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به اهمیت بیابان زدایی و خطرات کانونهای بحران فرسایش بادی در شرق اصفهان اشاره کرد و افزود : حفظ و حراست از 730 کیلومتر جاده، 270 کیلومتر راه آهن ، 38 هزار هکتار اراضی کشاورزی ، 20 شهر و 216 روستا ، نتیجه اقدامات بیابان زدایی در استان اصفهان به شمار میرود.
منبع: خبرگزاری ایانا
برچسب ها : امور بیابان سازمان جنگلها , مراتع و آبخیزداری , بیابانزایی , جنگل های طبیعی , فرسایش بادی ,