کشاورزی روز

( مقالات و تازه های دنیای کشاورزی و محیط زیست )
امروز دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
کشاورزی روز

تمشک سیاه در پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون

پژوهش ها نشان داده است تمشک سیاه حاوی آنتی آکسیدان، ترکیبات ضد سرطان و ضد التهابی است. این مطالعات نشان می دهد که تمشک سیاه به عنوان یک محصول طبیعی در پیشگیری از سرطان مهلک کولون شناخته شده است.

محققان از موشهای آزمایشگاهی که هر کدام دارای یک ژن مغلوب بودند که باعث می شد تومور روده یا کولیت بگیرند، استفاده شد. هر دو گروه موشهای مورد مطالعه به طور تصادفی تحت رژیم غذایی غربی که پرچرب و حاوی مقادیر اندک کلسیم و ویتامین Dبود و یا همین برنامه غذایی که با 10 درصد پودر یخ زده و خشک شده تمشک سیاه غنی شده بود، طی 12 هفته قرار گرفتند تا تاثیر این ماده غذایی در بروز سرطان روده مورد بررسی قرار گیرد.نتایج این مطالعه نشان داد که موشهایی که این ماده به غذای آنها اضافه شده بود به طور معنی داری در مقابل سرطان روده بزرگ و کوچک محافظت شدند.

نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع بروز تومور روده و کولون در هر دو گروه موش مورد مطالعه با داشتن زمینه ژنتیک ابتلا به سرطان روده و یا التهاب گسترده روده استفاده از رژیم غذایی حاوی مکمل تمشک سیاه بین 45-60 در صد کاهش یافت. پژوهشگران این مطالعه همچنین دریافتند که تمشک سیاه با سرکوب نوعی پروتئین موسوم به بتا کاتنین (beta-catenin) مانع گسترش تومور می شود.

منبع :http://www.iana.ir

دسته بندی: خواص گیاهان دارویی,میوه ها,
برچسب ها : تمشک سیاه , ضد سرطان , ضد التهاب ,

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفی

مطالب پربازديد